Bekymret for pulsen

Spørsmål

hei jeg er 65 år og i løpet av det siste året har jeg merket at hjertet "hopper over " noen slag . Dette skjer når jeg har sittet i ro (for eks om kvelden ved tv titting og om natten )..I okt 18 fikk jeg et "lite hjerte infarkt. .men legene sier at hjertet ikke ble skadet . imidlertid måtte jeg ha pacemaker ,da de oppdaget at jeg hadde lav puls om natten. Pacemaker fikk legene ikke til å virke optimalt . den er nå justert til å slå inn når pulsen går under 30 slag pr min , ,.Jeg er ikke trygg på at alt er ok med meg og lurer på om noe kan gjøres . For eks hos private syke hus. Går på 150mg Tiroxsin , blodfortynnende,blodtrykk red , kolesterol red. .mm . jeg har kvelds puls på ca 40 . normal puls 60-70 om dagen .Jeg kan trene og være i full aktivitet , men føler noe er galt ....Fastlegen lener seg på spesialister ved syke hus som mener at det er el.imulser som er litt i u-lage og kan ikke gjøres noe med

Mann 65

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!  Jeg kan godt forstå at du er bekymret. At hjertet hopper over et slag eller at det kommer ekstra slag er veldig vanlig og forekommer i alle aldre. Det kan oppleves veldig ubehagelig, men slike ventrikulære eller supraventrikulære ekstraslag er helt normalt. Hva viser EKG? Er det blitt fanget opp noe på det? Pacemakeren vil ikke påvirkes så lenge frekvensen er over det som den er stilt inn på. Du beskriver også et godt funksjonsnivå uten å oppleve tungpust eller brystsmerter. Således er det ingenting som taler for angina eller skade etter infarkt. Har fastlegen kontrollert stoffskifteverdier? Du må gjerne få en vurdering hos privatpraktiserende kardiolog, men jeg tviler på at det vil føre med seg så mye. Det er viktig at pacemaker kontrolleres regelmessig. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn