Atrieflimmer, Xarelto og Seroxat

Spørsmål

Hei - mann 69 - har paroksysmalt atrieflimmer - kan være en til to ganger i året - varer fra en til åtte timer. Mener selv at jeg merker godt når det kommer - enten dag eller natt. Blir anbefalt å bruke 20 mg Xarelto. Bruker også Seroxat - har tatt to stk. men bruker nå en. Den virker jo også blodfortynnende sammen med Xarelto . Burde det ikke da holde med bare 15 mg?

Mann 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du er en mann på 69 år med paroxysmal atrieflimmer. Seroxat virker blodfortynnende ved å påvirke blodplatene, mens Xarelto virker via koagulasjonssystemet. Doseringen av Xarelto for å forebygge slag er 15-20 mg. Legen din har nok gjort en vurdering i forhold til dine risikofaktorer iøvrig, når legen anbefaler 20mg Xarelto og ikke 15. Det er riktig at det er en interaksjon mellom Xarelto og Seroxat. Betydningen av denne interaksjonen er usikker og varierer fra pasient til pasient. Det som er viktig er at man er observant på blødningstegn, som at du begynner å blø fra tannkjøttet og at du får store blåmerker ved mindre skader. Dersom det er slik at det er gode grunner til å anbefale 20mg med Xarelto, så vil jeg anbefale at du tar denne dosen, men at du da samtidig er observant på betydelig økt blødningstendens. Allerede nå kan man ved hjelp av genanalyser får en "skreddersydd" behandling med legemidler og dette vil nok snarlig bli mer tilgjengelig for de fleste. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn