Atrieflimmer og nye symptomer

Spørsmål

Hei. Problemet startet April 2016 når jeg var på jobb. Hjertet mitt begynte å slå uregelmessig og fikk veldig høy puls 170-190 i puls. Dette føltes meget skremmende og angsten begynte umiddelbart å slå inn. Dro til legevakt ble deretter lagt inn på sykehus og da fikk jeg beskjed om at jeg har et Hjerte flimmer anfall. De fikk medisinert meg og sinusrytmen og pulsen ble bra igjen etter ca 17timer. Gikk så en stund så kom dette tilbake. Legene sa jeg har paroksysmalt atrieflimmer. Jeg fikk igjen og igjen anfall og inn og ut av sykehus hele tiden. Så jeg ble satt på medisinering. Metoprolol og etterhvert tambocor og så blodfortynnende. Plagene var ekstreme for meg og jeg har mer eller mindre hvert sykemeldt i 1 år nå. Jeg fikk en cryo/fryse ablasjons operasjon desember 2017.(Hos Rikshospitalet oslo) Ble bedre å har pr dags dato ikke hatt anfall på lik linje som før. Men i de siste månedene så begynte noen plager å komme tilbake. Vanskelig å forklare mine symptomer nå men skal prøve. Nå sliter jeg med følelsen av plutselig utmattelse- mister krefter i armer og ben. Blir innimellom svimmel. Merker en slags ubehagelig kribling i halsen og innimellom smerter i hals. Flere ganger følt at jeg mister bevisstheten i kortere perioder men ikke besvimt. Får følelsen av at jeg får strøm i armer og overkropp som stråler opp i halsen. Hadde ikke slike symtomer før operasjon og ikke rett etter operasjon. Disse symptomene kom etter ca 5 måneder etter operasjonen. Noen dager kan være bra men for det meste av tiden så får jeg disse symptomene hver dag. Jeg kjenner min egen kropp og dette kan jo ikke være normalt! Tatt nylig full sjekk av alle prøver som kan tas og de viser normale verdier. Merker innimellom hjertet på en måte dirrer i få sekunder. M34

Mann 34
Svar

Hei ! Du har atrieflimmer og rask rytme i perioder. Det at den beskrives som paroxysmal er at den har kommet og gått. Du har blitt behandlet med ablasjon for atrieflimmer, og du ble bedre. Imidlertid har du merket svimmelhet, kribling i hals og smerter i hals. Du blir innimellom svimmel og du mister kraften i armer og ben. Du har hatt en følelse av at du har mistet bevisstheten, men ikke besvimt. Du er behandlet med Tambocor, Metoprolol og Marevan. Disse plagene har kommet etter fem måneder etter behandlingen for atrieflimmer. Du skriver i tilleggsinformasjonen at du skal få utført en sykkeltest. Den utstrålingen til hals og trøtthet og slapphet, kan skyldes at hjertemuskelen får for lite blod og være uttrykk for angina pectoris. Det vil si sykdom i kransårene til hjertet. En sykkeltest kan si noe om dette, men dersom man er svært usikker på om dette er tilfellet, så vil en invasiv kardiologisk undersøkelse der man sprøyter kontrast inn i kransårene på hjertet, såkalt coronar angiografi, være gullstandarden. Du skriver at alle prøver er normale, og jeg regner da med at man har tatt prøver i forhold til stoffskiftet. Det er også viktig at du får tatt et EKG på det tidspunktet når du har de episodene du beskriver. Behandlingen med Tambocor og Metoprolol kan gi deg for lav hjerterytme, som igjen kan gi deg lavt blodtrykk og dermed en følelse av at du vil besvime. Det er flere muligheter i forhold til diagnose, og det er derfor viktig at du blir utredet i forhold til at det kan være en hjertemessig forklaring på dine symptomer. Jeg regner med at du har tatt blodsukker og at du har gjort et hjerteekko.