Angina og andre smerter

Spørsmål

Min mor klager på smerter i bryst, armer og skuldre. Hun har nylig gjennomgått en ny utblokking av en åre i hjertet. Hun ble utblokket første gang for to år siden, en sykehustabbe førte til at noen nerver i lysken ble ødelagt, langt sykehusopphold, nerveproblemer fulgte. Det ble nylig fastslått at stenten som ble satt i blodåren er knekket, og ny ble satt i. Anginasmertene er borte, men "nye" er kommet til. Hun beskriver smertene som "brennende". Hun tar muskelavslappende og smertestillende. De smertestillende har ingen virkning, men de muskelavslappende gjør at hun får sove om natten. Legen sier at smertene skyldes muskelspenninger grunnet depresjonen. Kan disse smertene ha andre årsaker?

Sykdommer: Benskjørhet, depresjon, har fått åre i hjertet utblokket, har/har hatt leddgikt
Medisiner: zoloft, blodfortynnende etc

Kvinne, 76 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Ut fra det du forteller meg tror jeg kanskje at smertene hun nå opplever sannsynligvis ikke er anginasmerter. Anginasmerter oppleves ofte mer som trykkende/pressende smerter, mens "brennende" smerter kan gjerne være relatert til muskler/sener, men også spiserør og luftveier. Dessuten er det ikke sjelden at slitasjeforandringer i nakke/skuldre kan gi smerter som stråler ned i brystkassen.

Det at hun har effekt av muskelavslappende er vel et tegn på, men ikke et bevis for at smertene kommer fra muskulatur/sener.
Hun trenger ikke være deprimert for å ha muskelspenninger, mange har en del spenninger i muskulaturen til vanlig, men disse forsterkes gjerne ved angst eller depresjon.

Jeg er ikke helt sikkert på om du lurer på en bestemt diagnose, men mange er redd for kreft. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at smertene ikke kommer av en mer alvorlig sykdom, men det er ikke typisk presentasjonsmåte for kreftsykdom.

Snakk med legen hennes om de tingene dere lurer på og om de tingene dere er redde for.