Angina når jeg synger karaoke?

Spørsmål

Hei!
Alle kvinner på farmors side fikk angina før fyllte 40 år.Nå har jeg fått en del vondt i brystet midt på!det kommer og går og varer bare noen sek det strammer og slipper opp.synger en del karaoke og da svimer jeg nesten av.Noe med det og gjøre?Har tatt kolestrol prøver og de var tot 5.1 hdl 8.9 og trig 4.Burde jeg være bekymret?Tenker mye på det siden det ligger i familen.

Sykdommer: Diabetes 2(hatt i 2 år reg kost),cøliaki(dh),struma
Medisiner: Tyroxin,folinsyre(1mg)B12 sprøyte anver mn

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er jo tydelig at du er arvelig belastet på din farmors side, og det er slett ikke umulig å få angina selv om du er svært ung :-)

Totalkolesterolet ditt er bra, HDL (godt kolesterol) er neppe 8.9 når du har 5.1 totalt, men likevel er ikke dette alarmerende verdier. Sukkersyken din er en risikofaktor i seg selv for hjertesykdom.

Jeg kan umulig stille diagnosen angina på deg ut fra de opplysningene jeg har, men med så massiv familiehistorie synes absolutt du skal kontrolleres med en sykkeltest for angina.

Fastlegen din kan utrede deg med blodprøver, kroppslig undersøkelse inklusive blodtrykk, samt hvileEKG. Så kan han henvise deg til en hjertespesialist for sykkeltest.

Jeg håper jo ikke du har angina, men hvis du har det i så ung alder kan det være greit å få diagnostisert det tidlig slik at du kan få riktig medisinering.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn