Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

72-åring med akutte hjertesymptomer

Spørsmål

Hei. Er en mann på 72 år. Har hatt lav hvilepuls i mange år, helt ned i 42 slag. Har i dag vært på en fjelltur der jeg måtte stoppe ca 10 m fra toppen da jeg merket at det var noe som var galt. Hadde puls på ca 154. Fikk ikke føttene til å bære meg videre . Måtte sette meg ned i mange minutter før jeg kom meg igjen og gikk ned og hjem. Det er første gangen at jeg måtte stoppe opptil flere ganger og sette meg ned på en slik tur.. Har hatt noe rare greier i midten under hjertet.. Om det er i tarmene eller har noe med hjertet å gjøre vet jeg ikke, men noe er det.. Er normalt trent til å være 72 år.. Sykler og går fjellturer samt 2 ganger i uken på treningssenter.. Treningen kan variere noe i disse koronatider.. Takk for svar

Mann 72
Svar

Hei.


Du har ikke stilt noe konkret spørsmål her, så det er ikke helt klart for meg hva du ønsker informasjon om, og jeg velger derfor å kommentere det du har skrevet, og å gi deg noen gode råd.

Relativt høy alder, kombinert med nyoppståtte og ganske uttalte symptomer som etter alt å dømme kommer fra hjertet, tilsier at du skal legeundersøkes for dette. Den raske og store pulsøkningen kan ha vært et anfall av atrieflimmer. Da vil både puls og hjerte gå veldig raskt og uregelmessig, og en kan bli både svimmel, uvel og medtatt. Det er en mulighet. Det er en tilstand som enten kan være kronisk, dvs at man har atrieflimmer hele tiden, eller det kan komme og gå i anfall. Begge deler er ting som må diagnostiseres, for å få korrekte medisiner. Hjerteinfarkt må også utelukkes, selv om det isåfall ikke er typisk, uten brystsmerter. Derfor synes jeg du snarest skal til lege, fortrinnsvis idag. Si til legen at du har fått råd fra annen lege om å bli undersøkt idag. Med tanke på å få undersøkt om du kan ha hatt et infarkt, er det viktig å ikke utsette legebesøk, for å se typiske EKG- og blodprøveforandringer som kan avkrefte eller bekrefte dette. 

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-