Hjertesvikt og smertestillende

Spørsmål

HEI! Jeg har hatt hjertesvikt i 1 1/2 år, lekkasje i begge klaffene, og atrieflimmer. Blodtrykk er under kontroll. Jeg føler jeg er riktig medisinert.Blod prøvene er fine. P-NT-proBNP har gått ned fra 3200 til 1871 i løpet av de siste månedene. Problemet er at jeg har akutt artrose i venstre hofte. Det er meget smertefullt både om dagen og natten. Min hjertespesialist synes ikke det er tilrådelig å få en hofte operasjon pga hjerteproblemene og alder.. Så spørsmålene gjelder smertelindring for en hjertepasient. 1. Jeg har lyst å vite om du Har noen betenkeligheter med at jeg får en cortison sprøyte i hofteleddet. Etter din mening, ville en slik cortison behandling fører til noen uheldige interaksjoner med de hjertemedisiner jeg tar (se nedenfor) eller Ha en uheldig påvirkning på blodtrykket, flimmer o.l.? 2. Jeg har prøvd Pinex Forte, og Paracet 1 g og ingen av dem er effektiv mot Mine hofte smertene. Til tross for de betenkeligheter man har mot bruk av Volteren for hjertepasienter, min lege synes at gitt min situasjon, Kunne jeg prøve Voltaren 25mg sammen med 1 g. paracet. Jeg tok disse medisinene igår, og det faktisk hjalp. Spørsmålet til deg er om du også synes at en slik små dose av Voltaren kombinert med paracet er tilrådelig eller er det, i din erfaring, for risikabelt? Jeg har mulighet til å få en cortison sprøyte denne uken Hos en ortoped og vil sette pris på om å få en rask tilbakemelding hvis mulig. Jeg tenker at hvis en cortison behandling er effektive , i hvertfall i noen måneder, kunne jeg slippe alle andre smertestillende medisiner! Takk for alt råd!

Kvinne 81
Svar

Hei !

Du har hjertesvikt og atrieflimmer og er 81 år. Jeg skal svare deg punktvis. 1. Hva gjelder sprøyte i hofteleddet med kortison, så er det en velprøvd og brukt metode for å dempe betennelses reaksjon og dermed smerte i hofteleddet. Jeg har få betenkeligheter med at man gir deg en slik sprøyte med kortison.Dette kan man også gjenta ved behov. 2. Du har kombinert en lav dose med Voltaren og Paracet. I utgangspunktet har jeg ikke betenkeligheter i forhold til svikten din, men mer mot at Voltaren kan gi deg mageblødning på grunn av at du benytter Xarelto. Du kan eventuelt kombinere Voltaren med preparat mot magesyre (for eksempel Losec), for å redusere denne risiko. Man må alltid veie virkning opp mot bivirkning, og ut fra dette bestemme behandling.  Det at du har kroniske sterke smerter er også en risiko for din hjertesvikt, fordi du da utsetter hjertet ditt for stress hormoner som frisettes som en følge av kroniske sterke smerter, som gjør at du ikke får hvile eller slappet av. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-