Kjenner pulsslag

Spørsmål

Hei!

Jeg har et spørsmål som er litt vanskelig å forklare og muligens litt rart (derav lommelegen istedetfor fastelegen) :)

Jeg kjenner ofte pulsen slå i armer og føtter, som regel noenlunde i nærheten av et av leddene. Den er regelmessig og rolig, har aldri talt en nøyaktig frekvens. Det skjer når jeg sitter eller ligger (evt er det da jeg legger merke til det), og varer opptil 1-2 min. Det dirrer på stedet hvis jeg holder fingrene lett over, ligner litt på slik det kjentes ut å ta på en "dialyseåre".

Grunnen til at jeg lurer er at jeg har forstått det som at man ikke skal kjenne pulsen når blodet flyter fritt. Jeg kjenner altså dette når jeg er helt i ro, uten å ha noen spesiell stilling på armer/bein.

Lurer på om dette kan tyde på uregelmessige årer på noe vis?

Jeg har ingen fysiske eller psykiske sykdommer, går ikke på P-piller, røyker ikke og utenom farfars (80) hjerteinfarkt kjenner jeg ikke til hjerte/karssykdom eller hematologisk sykdom i familien. BT ca 110/60.


Kvinne, 26 år

Svar

Hei.

Det du beskriver her, har jeg ikke hørt om før. Det eneste jeg kan si deg om dette, og det kan jeg til gjengjeld si med sikkerhet, er at det ikke er et symptom på sykdom, og det er heller ikke tegn på "uregelmessige årer", selv om jeg ikke er sikker på hva du mener med det heller. Det er ingen sykdom som består i "uregelmessige årer", dvs det er ingenting som heter uregelmessige årer, følgelig finnes der heller ikke noe som "tyder på" noe som ikke finnes i det hele tatt.

Jeg går sterkt ut fra at dette skyldes at du kjenner kroppens pulsslag, noe som er mulig dersom man kjenner "trener seg opp" eller har blitt vant med å kjenne på ting som man ikke trenger å kjenne etter på.

Konklusjon:
Dette trenger du hverken å finne ut noe mer om eller bekymre deg for.

Ha det bra!