Akutt nyresvikt

Spørsmål

Hei. Min far er på ferie i Spania og har blitt sendt på sykehus med hjerteinfarkt. De påviste også vann i lungene og veldig høyt blodsukkernivå. Han får behandling på sykehus i Spania. Han har ligget i respirator i 12 dager. Han har hatt nyrestein tidligere og nå svikter nyrene. Han skal få dialyse i morgen og håpet er at dette vil hjelpe de andre organene til å restituere seg. Hva er ditt syn på saken? Kan han ev fraktes til Norge for behandling på f eks A-hus? Nyrespesialisten som skal lede dialysen er positiv men de to allmennlegene er skeptiske til at dialyse vil hjelpe de andre organene. Far er 81 år og hadde ingen plager før dette inntraff.

Mann 81

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Dette er vanskelig å svare på, men det er klart at hvis han ellers er frisk, og nyrene hans har vært fine inntil nå, så kan de komme tilbake hvis nyresvikten er akutt og  skyldes hjerteinfarktet og bivirkninger av dette. Det kan ta lang tid, og man må være tålmodig. Jeg vet ikke nok om hans tilstand til å kunne si noe om transport, dessverre. Dette er komplekse tilstander, og når vi blir eldre har vi mye mindre fysiologisk margin. Det er ikke umulig å transportere ham, men her tror jeg det er best om legene som tar seg av ham der, diskuterer med intensiv leger her i Norge. 

Jeg ville tatt kontakt med intensiv avdeling ved et av de større sykehusene, evt det han sogner til, og hørt hva de tenker. Det at nyrelegen er positiv til at han kan bli bedre er et godt tegn. 


Mvh,


Nina C Bryhn, MDVent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn