Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akutt nyresvikt etter hjerteinfarkt

Spørsmål

Hei. Min far er på ferie i Spania og har blitt sendt på sykehus med hjerteinfarkt. De påviste også vann i lungene og veldig høyt blodsukkernivå. Han får behandling på sykehus i Spania. Han har ligget i respirator i 12 dager. Han har hatt nyrestein tidligere og nå svikter nyrene. Han skal få dialyse i morgen og håpet er at dette vil hjelpe de andre organene til å restituere seg. Hva er ditt syn på saken? Kan han ev fraktes til Norge for behandling på f eks A-hus? Nyrespesialisten som skal lede dialysen er positiv men de to allmennlegene er skeptiske til at dialyse vil hjelpe de andre organene. Far er 81 år og hadde ingen plager før dette inntraff.

Mann 81
Svar

Hei,

Dette er vanskelig å svare på, men det er klart at hvis han ellers er frisk, og nyrene hans har vært fine inntil nå, så kan de komme tilbake hvis nyresvikten er akutt og skyldes hjerteinfarktet og bivirkninger av dette. Det kan ta lang tid, og man må være tålmodig.

Jeg vet ikke nok om hans tilstand til å kunne si noe om transport, dessverre. Dette er komplekse tilstander, og når vi blir eldre har vi mye mindre fysiologisk margin. Det er ikke umulig å transportere ham, men her tror jeg det er best om legene som tar seg av ham der, diskuterer med intensiv leger her i Norge.

Jeg ville tatt kontakt med intensiv avdeling ved et av de større sykehusene, evt det han sogner til, og hørt hva de tenker. Det at nyrelegen er positiv til at han kan bli bedre er et godt tegn.

Mvh,

Nina C Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-