Bør jeg sjekke kolesterolverdiene mine?

Det er blitt vanlig for de aller fleste å måle kolesterolnivået når de er hos legen for rutinekontroller. Men noen personer er spesielt utsatt for helseskader av høyt kolesterol, og for dem er det ekstra viktig å komme til kontroll. Det er blitt vanlig for de aller fleste å måle kolesterolnivået når de er hos legen for rutinekontroller. Men noen personer er spesielt utsatt for helseskader av høyt kolesterol, og for dem er det ekstra viktig å komme til kontroll.

Det er blitt mer og mer vanlig at legen inkludere kolesterolprøver når en pasient tar blodprøver. Helsekontroller og bedriftskontroller inkluderer også ofte kolesterolmålinger.

Ingen faste retningslinjerDet er ikke faste retningslinjer på hvor ofte man bør kontrollere kolesterolet sitt, men noen anbefaler en kontroll hvert 5. år med mindre verdiene er forhøyede. Etter et påvist forhøyet kolesterol vil det være naturlig å kontrollere verdien etter 6 måneder, slik at du får en sjanse til å endre på kosthold og livsstil i denne perioden.
Enkelte pasientgrupper bør kontrolleres hyppigere enn andre, og faller du inn i en av gruppene under bør det være gjort en kolesterolmåling på et tidspunkt. Hvis ikke kan du be legen din om å bestille slike blodprøver.

Kolesterolverdiene bør måles og kontrolleres hos:

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Stikkord: