Bivirkning av Cordarone

Spørsmål

Hei Jeg skriver til deg på grunn av min pappa. Han er snart 78 år. Han fikk "giktfeber" når han var 19 eller 20 år, og fikk problemer med en hjerteklaff som følge av dette (om jeg har forstått korrekt). Han har brukt Marevan så lenge jeg kan huske. I fjor fikk han hjerteflimmer når han og min mor besøkte meg (i Belgia) Han ble undersøkt av 2 kardiologer her, og har siden den gang tatt en medisin som heter Cordarone. I løpet av det siste året, virker det som om han har blitt litt fysisk svakere. Han har problemer med å reise seg opp fra sofaen, og hans "gange" er blitt litt "merkelig".. han tar veldig så skritt virker litt "usikker". Det står også at mulige bivirkninger av Cordarone er "muskel svikt". Mitt spørsmål er derfor om det finnes et alternativ til Cordarone som gjør han mindre "svak"?

Mann

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! 

Du har en pappa som er 78 år, og som hadde giktfeber i sin ungdom. Deretter har han fått problemer med en hjerteklaff, og han har fått hjerteflimmer. Han har blitt fysisk svakere, og han har fått Cordarone som behandling for sin hjerteflimmer. Du spør om det finnes alternativ til behandling med Cordarone. Han bruker Marevan som blodfortynnende.  Cordarone har mange bivirkninger, men samtidig er Cordarone et effektivt medikament man kan ta mot hjerteflimmer. De symptomene du beskriver med at din far har blitt fysisk svakere kan komme av bivirkning av Cordarone, men det kan også ha andre forklaringer. Det finnes alternative medikamenter til Cordarone til behandling av hjerterytmeforstyrrelser, men før man eventuelt endrer dette bør din far undersøkes av en kardiolog. Ved giktfeber kan man få klaffeforandringer som utvikler seg over tid, og det kan også bli nødvendig å operere hjerteklaffen. Jeg regner med at din far blir fulgt opp for sin hjerteklafflidelse. Han bør derfor undersøkes med ultralyd av hjertet for å se på klaffen. En annen mulighet er at din far har fått lav hjerterytme som en følge av Cordarone behandlingen, og at dette er årsaken til at han blir fysisk svakere. Jeg vil tilrå at din far blir grundig undersøkt og at man ut fra dette tar en beslutning om videre behandling av både hjerteklaffen og hjerteflimmer.

Har du spørsmål om HJERTE- OG KARSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Hans Thorbjørn Rydningen HJERTE- OG KARSYKDOMMER
Pris fra 289,-