Vi kan ikke dosere individuelle medisindoser over nett

Spørsmål

Jeg tar en Centyl tablett, 2,5 mg og en Bisoprolol Sandoz 5 mg hver morgen, og blodtrykket har ligget på 130/80 nå i mange år. Ved siste sjekk hos lege var det steget til 155/85. Legen sa jeg kunne sjekke det selv i dagene fremover og se på utviklingen. Bør jeg øke til 2 piller av hver nå med en gang ? (Legen min er litt vanskelig å komme i kontakt med)

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her på Lommelegen driver ikke med individuell pasientbehandling, hvilket inkluderer dosering av medisiner. Vi gir generell helseopplysning og generelle helseråd m.v.
Grunnen til at vi ikke kan drive med f.eks. individuell dosering av medisiner, er at det både er ulovlig over nett uten reell kontakt med pasienten, og fremfor alt uforsvarlig. Det er uforsvarlig bl.a. fordi en har langt fra nok informasjon til slike oppgaver. Dosering av medisiner kan og skal kun skje ved direkte legekontakt, av den lege som er ansvarlig for behandlingen, og som har tilstrekkelig kjennskap til alle forhold ved pasientens helse og sykdom, både tidligere sykehistorie og medisiner, og nåværende.

Når det er sagt, så kan jeg allikevel kommentere ditt blodtrykk:
Det er bare helt moderat forhøyet med verdien 155/85, så dette er veldig langt fra noen hastesak. Med tid og stunder, f.eks. etter noen uker eller 1-2 mnd, så kan du la legen måle blodtrykket ditt ved en vanlig kontroll (kanskje du er satt opp til en kontroll?) og så foretar legen eventuelle justeringer av medisinen da.
Det er også slik at blodtrykksmedisiner virker over tid, så blodtrykket kan fortsette å gå ned.

Håper at det var et greit svar, og at forklaringen på hvorfor vi ikke kan medisinere pasienter over nett var forståelig og akseptabel. Ha det bra!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-