Veldig trøtt - skyldes det blodtrykket?

Spørsmål

Har noe lavt blodtrykk. Dette medfører noe svimmelhet når jeg reiser meg brått opp etc. Fungerer ellers greit. Er ofte trøtt og har konsentrasjonsproblemer i møter hvor engasjementet ikke er på topp. Får da ofte en veldig trang til å lukke øynene og kan slite veldig med å hindre at dette skjer. Er det noe som kan gjøres for at jeg skalbli mindre trett og sliten og har dette noe med blodtrykket å gjøre? Jeg trener 2 - 3 ganger i uka og er i reltivt god form. Kan noe gjøres for at blodtrykket kan økes opp mot det normale?

Sykdommer: Lavt blodtrykk

Mann, 46 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror vel egentlig ikke at dette henger sammen med blodtrykket ditt. Du skriver ikke hvor lavt trykket er, men det skal være veldig lavt før det gir behandlingstrengende symptomer.

Det kan være andre årsaker til trøttheten din. Sover du godt om natten? Spiser du regelmessige måltider? Blir du trøtt etter måltider? Kan det være forandringer i stoffskiftet ditt? Kanskje du har lav blodprosent?

Jeg synes du skal få en generell sjekk hos legen din med blodprøver samt en gjennomgang av dine daglige vaner. Kanskje forklaringen kan ligge i livsstil og rutiner du kan endre på?