Ustabilt blodtrykk

Spørsmål

Blodtrykk. Hei jeg er kvinne 58 år 69 kg. Har hatt fem døgnovervåkninger av blodtrykk over tid. Medisin Micardis 80 mg og Nifenova 30 mg har jeg brukt ganske lenge. Målingen begynner gjerne 107/80. Øker utover dagen 135/85. Flutselig hopp til 171/95. Så kan det synke igjen til gjerne 140/95. Målte seinest igår høyest var 185/105. En time før jeg legger meg tar jeg med Seroquel 25 mg for søvn. Da virker det som blodtrykket går ned Gjerne 110/80. Legen sier at om natten er trykket veldig lavt. Jeg har i tillegg en angstlidelse, uro...gjerne bekymringer. Legen mener nå at det er denne indre uroen som gjør at trykket hopper og danser. Jeg har tiltro til han men ville bare høre en annen sin oppfatning av det Jeg røyker dessverre ca 20 for dagen Legen vet dette. Bruker Cipramil og Vival ved behov. Jeg er uføretrygdet pga angst. Kan det være sånn at det er indre uro /angst som lager ett sånnt utstabilt blodtrykk? Jeg har hatt to døgns ekg hos hjertelege. En viss stivhet i hjertet pga høyt blodtrykk. Vi snakket egentlig ikke så mye om blodtrykket . Var der fordi min fastlege var usikker på ekg han tok av meg.

Kvinne 58

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du er en kvinne på 58 år som veier 69 Kg. Du har foretatt døgnovervåkninger av blodtrykk over tid. Du er behandlet med Micaridis  og Nifenova som du har benyttet ganske lenge. Du varierer fra 107/80 til 170/95 mmHg. Du har en angstlidelse. Du spør om det kan være indre uro og angst som gjør at du får disse trykkene og svaret mitt er det samme som du får hos fastlegen. Det er nok din angst som gjør at trykket varierer såpass mye gjennom døgnet. Man kan ikke medisinere deg ut fra de høyeste blodtrykkene, fordi du da vil kunne få et altfor lavt blodtrykk om natten og når du slapper av. Du røyker 20 sigaretter om dagen, og dette er en betydelige risiko for at du skal utvikle hjerte og karsykdommer. Dette må du gjøre noe med. Det er ikke lett, men likevel nødvendig. Jeg vet også at det ikke er en "quick fix" for verken angst eller det å stoppe å røyke, men dersom du reduserer hvor mye du røyker, så vil du også redusere din kardiovaskulære risiko.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-