Hva kan brystsmertene komme av?

Spørsmål

Brystsmerter min lege ikke finner ut av:
Hei !
Henvender meg til dere for om mulig å få deres mening da min lege ikke ser ut til å ha noen bestemt oppfatning.
Jeg har den aller siste tid hatt brystsmerter. Sentrum virker ligge midt i brystet der ribbenene møtes. Smerten ligger så på begge sider av brystben. Det er ikke store smerter, men nok til at jeg hele tiden føler "det er noe der". Så kommer det stikking tidvis. Har også hatt ilinger opp mot skuldre (begge), men dette kommer og går litt. I den forbindelse er det som det tidvis ligger et bånd opp mot venstre skulder som strammer litt. Drikker jeg varm drikke kan jeg føle varmen stråler ut mot venstre skulder - mot punkt mellom brystben og skulderen (der brystet går over til arm foran armhulen). Kjenner dels samme også ved kald drikke, men mer påtakelig ved varm. Mener (med forbehold om at dette kan ha begynt å bli psykisk) kjenne noe av det samme også ved sterk mat (bl.a. potetgull m/pepper) - men kjenner intet ved normal mat. Jeg mener ha merkbart mer luftoppstøt og raping enn normalt. Hadde en liten hevelse på venstre bryst (over brystbenet) for 4-5 dager siden - hevelsen gikk ned om natten. Sover normalt, ingen smerter om natten. Smertene tiltar heller ikke når jeg ligger.
Dette bekymrer meg meget. Har vært hos lege hvor jeg har tatt EKG, og diverse blodprøver. Alt er normalt. Kolestrol 5.3, blodtrykk bra, blodprosent bra, stoffskifte normalt, etc. Har i tillegg tatt røntgen av lunger som heller ikke viser noe unormalt. For 14 dager siden gikk jeg en uke på Brexidol som betennelsesdempende uten resultat. Har siste 4 dager brukt Voltaren som betennelsesdempende (etter hevelsen for 4-5 dager siden) - dette ser heller ikke ut til å ha noen effekt.
Min lege antyder det KAN være muskelsmerter, men jeg har problemer med å forholde meg til det da jeg er svært bekymret ettersom lokasjon først og fremst er rundt hjerteregionen.
SVÆRT TAKKNEMLIG FOR SVAR.

Mann, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Selv om brystsmertene dine sitter i det du kaller hjerteregionen, kan du slappe av så lenge EKG, blodprover, blodtrykk og kolesterol er bra.

Smertene dine er egentlig mer typiske på spiserørssmerter! Har du og legen vært inne på om det kan være refluks, eller halsbrann / sure oppstøt som det også kalles? Spiserøret går rett bak brystbenet og det er svært lett å forveksle symptomer på dette og symptomer fra hjertet. Typisk vil det også være at det forverrer seg ved inntak av forskjellige typer krydret mat, kaffe, te, alkohol eller sjokolade.

En enkel og ufarlig test kan være å kjøpe syrenøytraliserende medikamenter som du får reseptfritt på apoteket, for skesmpel Balancid, Link, Novalucid og lignende Minstepakning Pepcidin fås også uten resept.

Dersom dette hjelper, trekker det i retning av at plagene dine stammer fra spiserøret.

En annen ting som kan gi smerter i regionen under brystbenet og opp mot skuldrene (fortrinnsvis høyre skulder) er gallesteinsplager. Les mer om dette ved å klikke på den andre linken oppe til høyre.

Håper du finner ut av det, -og hjertet ditt høres helt friskt ut!