Høy puls

Spørsmål

Høy puls. Dette startet for mange år siden,og jeg fikk foreskrevet en tablett,50mg Zelo-Sok pr dag. Mitt blodtrykk 80-90/130-140, og jeg bruker ingen andre medisiner.
Problem: Har i mange år tidvis vært plaget av høy puls. Det kan gå flere uker mellom hver gang, og jeg registrerer at det kan komme ved aktivitetsendringer, fysiske eller mentale endringer. Jeg kan merke at pulsen vil øke, omtrent som ved en svak elektrisk impuls eller et kort "blaff" av svimmelhet/"utkobling" i hodet. Plagene kan over på 5 min, men det kan også ta 2-3 kvarter, og pulsen stopper ujevnt, omtrent som å slå av tenningen på en motor men pga selvtenning fortsetter å slå noen slag til før det er rolig, og kroppen og beina virker noe kraftløs e stund etterpå.
I de siste dagene har jeg vært plaget flere ganger om dagen.

Hva anbefaler dere at jeg foretar meg?

Mann, 65 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du beskriver med høy puls antar jeg er anfall med hurtig puls som går over av seg selv. Det kan tenkes at disse periodene representerer anfall med hjerteflimmer, ofte vil slik flimmer være raskere enn vanlig puls, og gjerne veldig uregelmessig. Er den rask, kan det være vanskelig å kjenne at den også er uregelmessig.

Et slikt anfall i ny og ne er ikke farlig, men oppleves jo som plagsomt, slik du beskriver. Er det svært hyppige anfall med rask og/eller uregelmessig puls, kan det gi såpass mye symptomer at det bør medisineres eller takles på annen måte.

Hvis legen din ikke har kartlagt hvilken hjerterytme som kommer anfallsvis, bør det gjøres. Den vanligste metoden er å koble på deg en båndspiller som tar opp hjerterytmen din i 24 timer. Så kan rytmen tolkes og riktig medisin kan gis.

Selo-Zok er en medisin som setter ned farten på hjertet og kan være grei å bruke. Imidlertid finnes det også en del andre medisiner som kan være egnet når man vet hvilken rytmeforstyrrelse det er snakk om.

Legen din må utrede deg litt videre hvis dere vil komme til bunns i dette.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn