Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine

Spørsmål

Jeg har øresus og søvnapne.Det går bra.Vi fungerer godt sammen.Nytt er at jeg kjenner press i hodet når jeg våkner. Står jeg opp blir det mer normalt,. Når jeg er engasjert merker jeg presset.Blir jeg klar og kanskje grubler for meget kan det dukke opp igjen.Er presset i pannen noe som også har kommet for å bli.

Mann 73
Svar

Hei

Det var litt mangelfull sykehistorie, men jeg skal forsøke å svare etter beste evne ut ifra de opplysningene du har gitt.

Når du skriver at du har øresus og søvnapne, men at det går bra, så forstår jeg det slik at du klarer fint å leve med din øresus og at du enten får behandling (CPAP) for søvnapne som er tilfredsstillende, eller at graden av søvnapne i utgangspunktet ikke var behandlingskrevende. Dersom det er tilfelle, så kan du mest sannsynlig utelukke øresus og søvnapne som årsaken til hodepinen.


Du har kjent hjerte-/karsykdom og får medisiner for det, men basert på de situasjonene hodepinen oppstår, så kan en begynne å lure på om hodepinen skyldes blodtrykkssvingninger.

Dersom du ikke har blodtrykksapparat selv, så foreslår jeg at du oppsøker din fastlege for å få det sjekket. I ditt tilfelle kan det også tenkes at du burde få utført en 24 timers blodtrykksregistrering, men det kan du i så fall ta opp med fastlegen.


Håper dette var til hjelp! God bedring og lykke til!