Hjerterytmeforstyrrelse og angst

Spørsmål

Hei

Tilleggsinfo: Jeg bruker Selo Zok 50mg, exforge 5mg / 160mg og cipralex 10mg

Er som sagt bekymret for dette med ekstraslag selv om jeg nettopp har vært utredet hos hjertespesialist og han har betrygget meg om at jeg er hjertefrisk selv om jeg har noen ekstraslag. Innimellom har jeg mye som er knyttet opp mot min angst vil jeg tro. Har tatt EKG, Arbeids ekg med blodtrykk og ultralyd, ultralyd i hvile. Mange blodprøver, hjerterytmen er også overvåket av hjerte lege 24 timer på sykehus. Alt er fint sier de. Ingen kjente hjertesykdommer i familien. Røyker ikke. Drikker svært lite. Slank.

1.Men det jeg lurer på er det slik at hvis det kommer ekstraslag så må hjertet ALLTID ta en pause før neste normale slag skal kommer?
2. Thorbjørn du svarte meg sist at hvis du sitter og kjenner på pulsen og disse ekstraslagene kommer vil du ALLTID kjenne en liten pause før neste normale slag kommer. Men jeg har noen ganger kjent at det kommer dobbeltslag uten noen merkbar pause. Hva er dette da?
3. Er hjertet laget slik at hvis sinusrytmen blir forstyrret vil hjertet ALLTID måtte ha en liten ladetid / pause før det kan slå igjen?
4. Ofte kan jeg kjenne også en rar boble / trykkbølge eller svak trykk følelse i halsgropen selv om puls er rolig og jevn. Er dette relatert til min angst eller det ekstraslag?
5. Finnes det andre betablokkere som kunne vært lurt å prøve ut i forhold til ekstraslag? Jeg fikk selo zok for flere år siden for å roe ned litt og at det er en kombinasjon med de andre medisinene for å holde et normalt blodtrykk. (cipralex for angst )
6. Finnes det noen kirugiske inngrep man kan få utført i forhold til ekstraslag eller annen type behandling?

Håper du kan berolige meg Thorbjørn.

Mvh Mann 47

Svar

Hei !
jeg svarer på dine spørsmål i rekkefølge.

Er som sagt bekymret for dette med ekstraslag selv om jeg nettopp har vært utredet hos hjertespesialist og han har betrygget meg om at jeg er hjertefrisk selv om jeg har noen ekstraslag. Innimellom har jeg mye som er knyttet opp mot min angst vil jeg tro. Har tatt EKG, Arbeids ekg med blodtrykk og ultralyd, ultralyd i hvile. Mange blodprøver, hjerterytmen er også overvåket av hjerte lege 24 timer på sykehus. Alt er fint sier de. Ingen kjente hjertesykdommer i familien. Røyker ikke. Drikker svært lite. Slank.

1.Men det jeg lurer på er det slik at hvis det kommer ekstraslag så må hjertet ALLTID ta en pause før neste normale slag skal kommer?
Svar: Nei, det kan komme to eller flere slag etter hverandre som en annen rytme enn den normale sinusrytmen uten at du kjenner noen pause. Du vil ha en pause i forhold til at du får en normal sinusrytme.

2. Thorbjørn du svarte meg sist at hvis du sitter og kjenner på pulsen og disse ekstraslagene kommer vil du ALLTID kjenne en liten pause før neste normale slag kommer. Men jeg har noen ganger kjent at det kommer dobbeltslag uten noen merkbar pause. Hva er dette da?
Svar: Det kan ha vært en ektopisk rytme. Det vil si at du har fått to hjerteslag som er utløst fra en annen plass i hjertet, før du får en sinusrytme.

3. Er hjertet laget slik at hvis sinusrytmen blir forstyrret vil hjertet ALLTID måtte ha en liten ladetid / pause før det kan slå igjen?
Svar: For at hjertet skal kunne trekke seg sammen, så må hjertemuskelcellene såkalt depolariseres. Det vil si utladdes. Deretter vil det være en pause, hvor hjertet ikke vil kunne trekke seg sammen og gi et pulsslag. Hjertet må derfor alltid ha en liten tid før det kan slå normalt igjen.

4. Ofte kan jeg kjenne også en rar boble / trykkbølge eller svak trykk følelse i halsgropen selv om puls er rolig og jevn. Er dette relatert til min angst eller det ekstraslag?
Svar: Dette er mest sannsynlig relatert til din angst.

5. Finnes det andre betablokkere som kunne vært lurt å prøve ut i forhold til ekstraslag? Jeg fikk selo zok for flere år siden for å roe ned litt og at det er en kombinasjon med de andre medisinene for å holde et normalt blodtrykk. (cipralex for angst )
Svar: Selo-zok er en selektiv betablokker. Ved angst har man også hatt nytte av Inderal.

6. Finnes det noen kirugiske inngrep man kan få utført i forhold til ekstraslag eller annen type behandling?
Svar: Nei, dessverre. Ekstraslag er en normalt forekommende hendelse, som man ikke har en behandling for.

Håper dette var svar på dine spørsmål !