Blodtrykk og potensproblemer

Spørsmål

De siste par årene har jeg fått problemer med potensen. Jeg har lest at det kan ha med blodtrykket å gjøre, så jeg lurer på om jeg kanskje kan ha forhøyet blodtrykk. Jeg har ikke sjekket det enda, men skal gjøre det. Hvis blodtrykket er for høyt og blir behandlet, vil jeg da få tilbake normal potens? Noe annet jeg kan gjøre selv?

Sykdommer: Ingen
Medisiner: Ingen faste

Mann, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Der finnes svært mange årsaker til potensproblemer, og høyt blodtrykk er langt fra det vanligste. Men det er aldeles korrekt av deg å få det sjekket allikevel, slik som du sier.

Dersom du har høyt blodtrykk, og dette blir normalt igjen med korrekt behandling, så er ikke dette ensbetydende med at potensen kommer tilbake.
Ofte er det sammensatte grunner til nedsatt potens, både fysiske og/eller psykiske/samlivsmessige, og kanskje oftest finner man ingen sikker grunn i det hele tatt.

Viktigst her blir det at du tar opp dette med potensproblem med legen din, slik at legen kan utrede dette og evt gi deg behandling mot dette om du ønsker det. Det finnes flere typer ereksjonsforsterkende medikamenter, Viagra er bare ett av flere, og disse har vanligvis en svært grei virkning og lite eller ingen bivirkninger for de fleste.

Du spør om andre ting du kan gjøre selv, og da kan jeg kun svare svært generelt da jeg ikke vet noe mer om deg, din helse ellers, og hvordan dine potensproblemer arter seg.
Generelt vil det være viktig å holde seg i god fysisk form og ha et variert og sunt kosthold. Nok søvn. Hard styrketrening med vekter øker kroppens testoteronproduksjon, hvilket også vil kunne bedre potensen.
Røyking kan gi dårligere ereksjon, så det er også svært smart å slutte med, dersom du gjør det.

Lykke til !