Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodtrykk og bivirkning av kalsiumblokker.

Spørsmål

Jeg er en mann på 73 år. Bra fysisk form. Bruker Atenol Mylan 50 mg hver dag mot høyt blodtrykk, som jeg har hatt i mange år. For tre år siden ble dette kombinert med Amlodipin 10 mg, daglig. Blodtrykket ble dermed " normalisert." Siste året har jeg fått hevelser i nedre ankel og under begge føtter. Jeg vil anta at dette kalles Ødem. Mitt spørsmål er: Er dette en bivirkning av Amlodipin og bør man gå over til et annet preparat ?

Mann 73
Svar

Hei !

Du er en mann på 73 år, som er i bra form. Du benytter Atenolol Mylan 50 mg og har fått lagt til en kalsiumblokker, amlodipin. Ødem/hevelse i legger er en kjent bivirkning av amlodipin. Jeg ville ha stoppet med Amlodipin, om denne bivirkningen er plagsom for deg. Du kan for eksempel begynt med en AT2-blokker som f.eks. Candersartan. Candesertan nedsetter ikke din fysiske yteevne.