Bivirkninger av kolesterolsenkende medisiner

Spørsmål

Hei.
Har før stilt spørsmål til dere om kolesterol og medisiner og fått greit svar fra sjefslegen som mente jeg burde diskutere behovet for medisin for dette i min alder (75).
Jeg brukte først Simvastatin, ble plaget med bivirkninger, bad om annet produkt og fikk 10 mg Atorvastatin Mylan. Syns ikke det er mindre bivirkninger med dette.
Det er selvsagt ille med plagene bivirkningene fører til, men kan dere si noe om eventuelle skadelige virkninger produktene kan ha på kroppen, selv om en kun bruker 10 mg?
Er det kolesterolsenkende medisiner som har mindre bivirkninger enn disse to, og hva heter de eventuelt?
Har lest annonse for og vært i kontakt med en person som mener å ha opplevd god virkning både på kolesterolverdi og blodtrykk av et kvitløkprodukt jeg ikke husker navnet på. Men å nevne kosttilskudd for leger er kanskje ikke lurt?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jo absolutt kan helsekostprodukter ha positiv virkning på kolesterolverdier. Det er en god ide å forsøke hvitløksekstrakter, da det har positiv virkning både på kolesterol, men også blodtrykk og en svak blodfortynnende effekt. Ang bivirkninger av tradisjonelle kolesterolsenkende medisiner, er muskelsmerter det vanligste. Bivirkningene har ingen skadelig virkning på kroppen på sikt, men det gir selvsagt subjektive plager. Det kan være lurt å kombinere kolesterolsenkende medisiner med Q10 preparater, det er flere helsekostpreparater som inneholder koenzym Q10. Snakk med de på apotek eller helsekostforetninger. Ellers er det nok ikke mye å hente ved å skifte til annen medisin, da de er nokså like i bivirkningsprofil

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn