Angiotensin II blokkere versus Zanidip mot høyt blodtrykk.

Spørsmål

Hei - kan ikke se at det er noen mulighet for oppfølgingsspørsmål, men fikk ditt svar 1. nov. ang. åreknuter/hevelse. det sto et nr i linken til svar /7040371 hvis det er til hjelp. Spørsmålet var: Mann, snart 70 - bruker Zanidip 10 mg. Pga åreknuter på høyre legg får jeg en del hevelse rundt ankel/fot- spes. på varme dager i Spania. Fins det noen andre typer blodtrykksmedisin som kan erstatte denne? Spurte fastlegen om betablokker - noe han ikke kunne anbefale. Kan nevne at jeg har aorta ascendens- opp mot 4,6 cm. Har også en sjelden gang atrieflimmer -som går over av seg selv. Har fått beskjed om å ta Xarelto. Så: det som ikke kom helt frem, er at hevelsen er på begge ankler, men mest på høyre der åreknutene er. Har aldr hatt problemer med hevelse tidligere, kun etter jeg begynte med Zanidip. I en omtale dere har på nettet er det noe som heter A II-blokkere -Agiotensin II-blokkere med lite bivirkninger. Hadde det vært en god erstatning for Zanidip? - Åreknuter har jeg hatt i 50 år, og er ikke noe problem i seg selv.

Mann 69
Svar

Hei !

I og med at du har hevelse på begge ankler og ikke bare på den siden du har åreknuter, så vil denne hevelsen i leggene kunne skyldes Zanidip. Angiotensin II-blokkere, som for eksempel Atacand. Angiotensin II blokkere kan være en god erstatning for Zanidip.