Blodpropp i lungene?

Spørsmål

Jeg trenger virkelig hjelp og det haster. Er livredd for at jeg har fått blodpropp i lungene. Begynte plutselig i sommer med brystsmerter og pusteproblemer og har blitt undersøkt med røntgen, pusteprøver, utredning av hjertet, blodprøver osv. Fikk utskrevet astmamedisin på tross av plagene mine som enda er press i brystet, hjertebank, svimmelhet, kvelningfonemmelse, tung pust, synsforstyrrelser osv. Selvom alle undersøkelsene jeg har tatt har vært normale. Astma medisinen vil jeg si ikke fungerer og har prøvd både alvesco, inuxair og flutide. Ble verre i pusten etter julaften og sover nå maks 2 timer hver dag pga pusteproblemene.?leste en artikkel hinn dagen om en 23 år gammel jente som fikk blodpropp av p-piller. Hun hadde tatt samme tester på tross av samme plager og fått astma medisin og legene sa alt var normalt. Etter å ha kjempet i ett år fikk hun til å få ta ct av lungene og fikk ut av den påvist blodpropp. Jeg har heller ikke fått tatt ct og har bare blitt mye verre. Gått på p-piller siden 2011 men hatt en pause fra de i 5 mnd pga abort og har vært sengeliggende i 3 uker etter operasjon i fjor. Lurer derfor på hvor stør sjangsen er for at jeg og har det? Og hvor lenge man kan gå med det før det blir farlig? Er på ferie og er livredd, tør ikke å si noe til foreldrene mine da de tror jeg er hypokonder på tross av at alle testene mine var fine. Men har jo ikke fått tatt ct enda. Har virkelig dødsangst nå og klarer ikke å leve med det. Er så redd for å dø, Plis hjelp meg! Har legetime neste uke men er redd for at kroppen ikke klarer å vente så lenge. Legger med link til den artikkelen: https://www.nrk.no/trondelag/xl/fikk-blodpropp-i-lungene-av-p-piller-1.12063418

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Blodpropp i lungene kan være vanskelig å fange opp. Grunnen er at symptomene kan være alt fra veldig milde til svær tilstand med hjertestans. Du beskriver symptomer fra i sommer. Det taler imot blodpropp. Selv om artikkelen beskriver et så langt forløp, er det ikke vanlig. P-piller er en risikofaktor, særlig kombinasjonspillen som inneholder østrogen. Dersom det er blodpropp tilfeller ellers i familien og man røyker, er risikoen klart forhøyet. Det påvises som oftest en genetisk disposisjon for blodproppdannelse i så ung alder som din. Jeg kan ikke svare deg om dette er blodpropp eller ikke. Etter så lang tid med symptomer er det ingen akuttfare for nye blodpropper, men jeg er enig med deg at det bør utredes videre med blodprøver og evt CT undersøkelse som bekrefter diagnosen. Jeg kan ikke si noen konkret sannsynlighet uten å kjenne tilstanden din bedre, men siden ikke ASTMA behandlingen har ført frem, hører det med å få vurdert dette.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-