Blodpropp etter flytur?

Spørsmål

Hei,

I helgen var jeg ute å flydde. Jeg hadde en merkelig pulsering i venstre foten,mens vi var i luften. Har fått en verk i foten etter det( hovedsaklig rundt kneet), som har spredd seg både oppover og nedover i foten. Har ingen sterke smerter, er ikke hoven, men har litt varmefølelse."Hypokonderen" jeg er tenker jo selvsakt jeg blodpropp.
Jeg er nå egentlig ikke i en utsatt gruppe for det,tar ingen form for medikamenter,men røyker litt, og er daglig i bevegelse! jeg hadde et keisersnitt for 7 måneder siden( men det har vel ingen ting å si)Kan det være muskulert eller kan det være en blopropp? Dette bekjymrer meg en del, men jeg har ikke lyst til å løpe til legen for en " liten bagatell!!! Håper på svar

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du forteller i spørsmålet ditt er vel egentlig ikke helt typisk for blodpropp, men blodpropper i leggen og låret kan avogtil være litt diffuse og rare uten at symptomene er slik de beskrives i læreboka.

En blodpropp kan godt oppstå på grunn av en lengre flytur eller stillesitting feks i en lang biltur. Blodpropp kan også oppstå en tid etter flyturen, ihvertfall kan det ta litt tid før symptomene viser seg.

Jeg synes faktisk at du skal kontakte legen din for dette, hvis du har en blodpropp er det viktig å stille diagnosen og få riktig behandling snarest mulig. Jeg er helt sikker på at legen din ikke vil synes dette er en bagatell.

Sannsynligvis vil du bli sendt til en røntgenavdeling for å få slått fast om du har blodpropp eller ikke.