Smerter under brystbeinet

Spørsmål

Hei. Jeg har smerter som endrer seg fra sterke til middel rett under brystben i midten. Har ikke klart å spise på to dager. Går på Lanzoprasol 1 pr dag på grunn av for høy produksjon av syre og har hatt mye tarmbet ca 1 gang annet hvert år siste 10 år. Hadde litt feber i går kveld og sov det meste av ettermiddag kveld, men klarer å være på jobb i dag. Litt sliten og lite effektiv. Hva kan dette være?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det en først og fremst tenker på her, er to-tre muligheter:

1) Syrerelaterte plager, som vi vet du har. En forverring av disse, er klart mulig en forklaring. Heri ligger mulighet for sår i spiserør eller magesekk.
2) Muskulære smerter i brystkassen. Dette kan "etterligne" både hjertesykdom og andre ting. Men det pleier kanskje ikke å være så sterke smerter at det hindrer en i å spise, så dette tror jeg i mindre grad på.
3) Nyoppståtte hjerterelaterte smerter, f.eks. hjertekrampe / angina pectoris, i verste fall et atypisk hjerteinfarkt.

Det er umulig å si noe nærmere eller mer konkret om hva av dette som er diagnosen uten legeundersøkelse og kun over internett, og så lenge hjertesykdom er en teoretisk mulighet, så vil jeg helt klart anbefale deg å oppsøke lege i morgen, dvs når du har lest dette. Kontakt da fastlegen og si at du har fått dette rådet av annen lege (meg) og at du skal ha time idag, pga mulighet for nyoppstått hjertesykdom, for dette er noe som du ikke skal vente med å få legetime for. Det er uaktuelt å vente en eller flere dager for legetime med denne problemstillingen, kan du si når du bestiller timen. Alle fastleger har plikt til å ta imot sine pasienter til øyeblikkelig hjelp, og har ledig tid til slike formål, så du skal ikke akseptere et svar om at der er "fullt" eller lignende.

Jeg mener på ingen måte å skremme deg med dette, men det er velkjent at især kvinner kan få hjerteinfarkt på utypiske måter, og at det derfor lett kan bli oversett, og så lenge det er en teoretisk mulighet, skal dette undersøkes snarest.
Mest sannsynlig er nok imidlertid at det har med dine velkjente syreplager å gjøre.

Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn