Kan det være angina pectoris / hjertekrampe?

Spørsmål

Hei. Er plaget med smerter i tannkjøtt (oppe) ved fysisk aktivitet. Smertene sprer seg videre til hals, bryst og øvre del av rygg. Forsvinner med en "pust i bakken". Ved å fortsette trening dukker det opp igjen, men avtar mer og mer. Etter ca. 1 time med laber aktivitet er smertene så og si borte. Neste dag er det samme lekse på nytt. Er dette noe jeg bør utrede skikkelig? Jeg er 67 år, og har trent meget godt i 40 år. Jeg har i tillegg til dette invalidiserende tinnitus som oppleves som et fossefall i hodet og ører 24 timer i døgnet. Tinnitus gir meg en slags sprengende smerte i ansikt. Kan dette henge sammen med førstnevnte smerter? Jeg har vært nødt til å ty til sterke smertestillende tab. da denne tilstand har plaget meg i ca. 30 år. Oxycontin har vært til god hjelp mot smerter i ansikt. (Jeg har jo forsøkt mildere smertestillende uten hell.) Oxycontin er ikke til nytte mot førstnevnte smerter. Disse bekymrer meg, og jeg lurer jo på hvor alvorlig det er.

Svar

Hei.

I din aldersgruppe er det ikke helt utenkelig at det du her beskriver, kan være et symptom på angina pectoris / hjertekrampe. Det at det kommer ved aktivitet, og forsvinner med en "pust i bakken", gir en mistanke om dette.
Jeg synes derfor at du helt klart må ta kontakt med lege i løpet av få dager nå, for å få utredet dette. Det behøver selvfølgelig ikke å være angina, men det kan på ingen måte utelukkes, og dette er du derfor helt nødt til å finne ut av. Når du bestiller time hos legen din, så si at en annen lege (=jeg) har sagt at du kan ha angina, og skal ha time i løpet av få dager.

Får du smerter i hvile, må du oppsøke lege øyeblikkelig.

Frem til dette har blitt kartlagt, bør du la være å trene så hardt at du fremprovoserer smerten. Aktivitet som ikke får frem disse smertene, er greit.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-