Kan det skyldes hjertet?

Spørsmål

Mann 80 år , hadde blodpropp som følge av slag 20 årsiden , stent i hjerte 10 år siden. Bruker Albyl-e, Cozaar comp 100mg, Selozok25mg, Zocor 40mg og Proscar 5 mg . Har litt sting under brystbenet av og til, trekker pusten raskt og hardt , går hardt , enkelte bevegelser.
Noe galt ??

Føler meg bra ellers .
Bør jeg kontakte fastlegen å be om noe ??

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er en mann på 80 år, med tidligere hjertesykdom. Nå kjenner du litt sting under brystbeinet av og til. Du spør om et er "noe galt". Selvfølgelig er det riktig å stille det spørsmålet, både fordi du har kjent hjertesykdom, og fordi du har relativt høy alder, og vi vet jo at sykdom forekommer oftere jo eldre man blir.
Men det er nok dessverre aldeles umulig for meg å gi deg et sikkert eller forsvarlig svar på dette, her over nett, uten å undersøke deg.

Jeg kunne ha sagt f.eks. at "sting" høres i liten grad ut som hjertesykdom, og at angina pectoris oftere kjennes som et slags press eller tyngde over brystet, men det vil jeg ikke si, for dette er individuelt, og der finnes atypiske varianter av det meste innen medisin. Derfor har jeg bare ett eneste god råd og en konklusjon her:

Dette må du få legen din til å utrede for deg. Det er fordi at vi kan ikke utelukke hjertesykdom over nettet, og fordi det er en viktig diagnose å ikke overse.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-