Unormal blødning etter IVF

Spørsmål

Hei! Jeg og min samboer prøver å bli gravide og er nå godt igang med IVF. Men vi prøver på egenhånd mellom forsøkene. Siste fryseforsøk var nå i desember (negativt resultat). Derfor har jeg et spm om min syklus denne mnd som har vært unormal. Jeg fikk mensen 21.des. Testet eggløsning på de normale dagene men den slo ikke ut før en del dager etter, dag 18 slo den ut positiv (normalt har jeg alltid ligget på dag 13-14). Tirsdag 7 januar ble testen positiv. Men allerede fredag 10 januar begynte jeg å blø. Mengden blod er som første dag mens. Idag, lørdag 11, blør jeg mer og blør som en vanlig mens. Min blodprøve for oppstart av IVF var fin (startet i fjor mars 2019). AHM verdien var 17. Jeg er 36 år. Burde jeg frykte overgangsalder? Er vel ikke normal gang i syklusen dette? Litt bekymret. Aldri funnet noe feil på meg heller, vi er uforklarlige barnløse. Kan nevne at jeg de 2 siste dagene har hatt skikkelig mageproblemer med oppkast og diaré i tillegg, men trudde dette ikke hengte sammen med dette. Det er over nå, men mensen er i full gang. Bør jeg sjekke dette fortest mulig hos en gynekolog? Bør jeg være bekymret?

Kvinne 36
Svar

  

Jeg synes absolutt ikke at det er grunn til bekymring eller at du skal frykte nærstående overgangsalder. Nå vet jeg ikke om du får hormoner før et fryseforsøk, da jeg ikke har erfaring med IVF, men det kan forkludre den etterfølgende syklus. 

Jeg oppsummerer:

Desember  IVF forsøk 

21.12.  menstruasjon

7.1 positiv eggløsningstest

10.1. menstruasjon

Det virker veldig rart, ja faktisk usannsynlig, at du får menstruasjon 3 dager etter eggløsning. Nå er det slik at en eggløsningstest også gir utslag ved graviditet. Kan du likevel ha vært gravid og så hatt en tidlig abort? Det stemmer ikke med at testen var negativ før den 7.januar ble positiv. Vi vil neppe få forklaring på hva som har skjedd

Hvis blødningen stopper opp i løpet av ‘vanlig tid’, totalt en uke med avtagende blødning, så er det greit. Hvis du får økende smerter og/eller økende blødning, så bør du søke lege. Ellers er det ingen grunn til ‘fortest mulig å oppsøke gynekolog’.

Ditt mageproblem har ingen betydning i denne sammenheng.

Lykke til videre, AMH ser bra ut.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-