Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter og barnløshet

Spørsmål

Hei! For to dager siden hadde jeg min andre laparoskopi. Jeg har slitt med sterke smerter, i tillegg til at vi er ufrivillig barnløse på 3. året nå. Under laparoskopien fant de sammenvoksninger, og en tett venstre eggleder som de ikke klarte åpne. Under eggløsning er det ekstreme smerter fra venstre side. Hadde det ikke vert best å fjerne denne egglederen? Siden den er tett. Ordene legen min brukte var «ødelagt» Jeg var for forvirret til å spørre han om dette etter operasjonen... Og hvordan går jeg i såfall frem for å få den fjernet? Jeg klarer ikke leve med smertene jeg får under eggløsning :-( for øvrig er jeg 26 år og mannen min 27.

Kvinne 26
Svar

Ut fra din beskrivelse har du to problemer. Dels sterke underlivssmerter, dels problemer med å bli gravid. 


Det er påvist sammenvoksinger i bukhulen. Sammenvoksinger kan oppstå etter tidligere operasjoner, etter egglederbetennelse og ved tilstanden endometriose hvor livmorslimhinne (som vanligvis kun er inne i livmoren) er kommet på avveier. Sammenvoksinger kan forklare at du ikke blir gravid, i noen tilfeller kan de være årsak til smerter, men ikke alltid.  Det er et spørsmål om den ødelagte eggleder er årsak til dine smerter og om det hjelper å fjerne den. Hvis egglederen er som en lukket sekk (saktosalpinx), så anbefales det å få den fjernet før evt. prøverørsbehandling.   


Hvis du i tre år har forsøkt å bli gravid, så er det vel på tide å overveie prøverørsbehandling (IVF). IVF-teamet kan gi råd om evt. fjerning av egglederen.   Jeg håper at du får hjelp både med smertebehandling og med å bli gravid. 


Lykke til.  Vennlig hilsen Mette