Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Progesterontilskudd i graviditet etter IVF, hvor lenge?

Spørsmål

Hei. Jeg har blitt gravid med IVF og har gått på progesteron-støtte (Cyclogest) siden 3 dager før innsett (fryseforsøk) og frem til nå (uke 7+6). Jeg har blitt bedt om å slutte på det nå, noe jeg er litt stresset over. Porsgrunn-klinikken har jo selvfølgelig påskestengt så får ikke hørt med de. Men hvordan er det å gå på det lenger? Frem til esken er brukt opp? Altså mer enn 41 dager (imorgen er det 41 dager siden jeg startet på det). Ser mange går på det lenger også, så er det farlig å gå lenger på det enn det klinikken har sagt? Frem til de åpner igjen etter påske? Jeg bruker 2 tabletter pr dag (400mg cyclogest).

Kvinne 37
Svar

  

Først vil jeg gratulere med at du er blitt gravid. 

Jeg forstår din bekymring og usikkerhet.

Jeg har ingen personlig erfaring med IVF-behandling, men har lest meg opp ut fra en oversiktsartikkel om progesteronstøtte ved IVF (se referanse). Det er forskjellige holdninger til varighet av behandling:

  • Behandling til det foreligger positiv graviditetstest
  • Behandling i tre uker
  • Behandling i 6-9 uker
  • Behandling opp til 11 uker

Ut fra denne oversikten kan jeg ikke se at det skulle være noe i veien for å fortsette til over påske. Du kan da høre ved klinikken. Det er usikkert om videre behandling har effekt, men det kan heller ikke skade. 

Lykke til med graviditeten.

God påske, vennlig hilsen fra Mette


Referanse

Clinical use of progesterone in infertility and assisted reproduction - Ciampaglia - 2015 - Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica - Wiley Online Library

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-