Forsøke å bli gravid etter to aborter

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt to mist aborten. En i uke 11 og 9uke. Stoppet og vokse uke 5-6. Etter 1 runde ble jeg gravid igjen etter bare noen uker og før jeg hadde hatt mens. Nå venter jeg på mens etter runde to. Det har gått 8 uker nå og jeg lurer på om det er noe jeg bør gjøre, oppsøke lege, og hva jeg kan forvente av tid før man kan prøve igjen. Vil gi kroppen best mulige forutsetninger for at det skal gå bra denne gangen. På forhånd takk for svar ☺️

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Uten å ha sterkt grunnlag for å anbefale det, så mener man at det kan være lurt å vente til det har vært en menstruasjon etter en abort. Så vet vi at livmorslimhinnen er bygget opp igjen etter aborten.   

Hvis jeg forstår ditt spørsmål korrekt, så er det nå gått 8 uker etter aborten uten at du har fått menstruasjon tilbake. Stemmer det? Du bør selvsagt sjekke at du ikke er gravid allerede. Hvis menstruasjonen ikke er kommet tilbake etter tre måneder, så bør du få en sjekk hos din lege. Manglende menstruasjon (hvis graviditet er utelukket) betyr manglende eggløsning, og det kan ha flere årsaker.   

Det er ikke noe i veien for at du kan forsøke å bli gravid uten å ha fått menstruasjon tilbake, men mangler det eggløsning, så blir det selvsagt et problem.  Man regner med at årsak til abort i de fleste tilfeller skyldes en feil ved fosteret, og det er ikke noe du kan gjøre for å hindre. 

Hvis en kvinne har hatt tre aborter på rekke, så kan man starte utredning, men det er sjelden at man finner årsaken, og enda sjeldnere at det er noe man kan behandle.  Jeg går ut fra at du bruker folat, best ikke å røyke og ikke drikker alkohol.   Lykke til.  Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn