Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Eggløsningsstimulasjon med Letrozol

Spørsmål

Hei! Jeg er en 28 år gammel kvinne som av helseårsaker bør bli gravid snarest mulig. Jeg sluttet på pillen ifjor høst, men fikk ikke syklusen gang av meg selv. Når jeg nå endelig fikk klar signal på å prøve å bli gravid, fikk jeg derfor Provera og Letrozol av min gynekolog. Provera fungerte, og gav meg faktisk blødning før jeg sluttet å ta pillen. Nå er jeg på syklusdag 17 og det ser ikke ut som eggløsning er i sikte. Min gynekolog er på ferie, og jeg er usikker på hva jeg skal gjøre videre. Når bør jeg begynne på neste dose med Provera (dersom jeg ikke hadde eggløsning får jeg ikke mens av meg selv)? Og kan jeg øke Letrozol dosen til 2 tabletter i stedet for en per dag (leser at mange prøver først enkel dose før dobbel og trippel)? For meg haster det som sagt ekstra mye å bli gravid fort av helseårsaker. Trenger noen gode råd om veien videre. Er redd for å bare starte på dobbel dose selv uten å snakke med noen, men også redd for at tiden skal renne ut. Jeg vil selvsagt vente å se om eggløsning kommer sent, slik den kan gjøre av Letrozol. Jeg mistenker at jeg har PCOS da jeg ikke fikk mensen tilbake på egenhånd og sliter mye med hormonelle kviser på haken og rundt munnen.

Kvinne 28
Svar

  

Nå beskriver du ikke om du sjekker for eggløsning med sticks? Eller med temperatur (som er en billig metode for å sjekke om det kommer eggløsning), hvor man etter eggløsning ser en øking av temperatur på noen streker frem til neste menstruasjon eller som fortsetter inn i en evt. graviditet.

Hvis du får spontan blødning, så kan du regne den som dag 1 og fortsette syklus med dobbel dose Letrozol.

Hvis du ikke har fått blødning på dag 35, kan du ta en graviditetstest og så starte en Provera-kur før neste dobbelte Letrozol-kur.

Hvis du ikke får blødning etter Provera-kuren, kan du etter 3-4 dager sjekke at gravitest er negativ og så starte dobbel Letrozol-kur.

Lykke til, vennlig hilsen Mette


PS hvis du har PCOS, bør du diskutere evt tillegg av legemidlet Metformin med din gynekolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-