Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bruk av Letrozol

Spørsmål

Hei. Jeg er redd jeg har gjort noe veldig dumt. Har nettopp funnet ut at jeg er gravid, etter en periode hvor jeg har brukt leteozol (har PCOS) og vet eksakt dag for samleie/bekreftet eggløsning. Jeg er derfor enten uke 3+4 eller 3+5 i dag. Testen viser ganske sterk farge. Over til det dumme... Jeg tok letrozol i januar, og fikk ingen eggløsning av denne. Har hatt eggløsning av letrozol 1 eller 2 ganger tidligere, så vet godt hvordan det kjennes ut. Jeg ble syk på det tidspunktet og måtte bruke antibiotika og Rinexin tabletter, jeg mistenker eggløsning uteble pga det. Kjente dog at kroppen "prøvde" ved et par anledninger, men verken eggløsning eller menstruasjon kom. Hadde igjen til en runde letrozol nå i mars, før IVF lenger utpå våren, og jeg startet på denne uten å bruke provera først. Ikke alltud jeg har fått eggløsning tildigere av letrozol, har til og med gått på trippelkur en gang for 1 år siden, uten en ordentlig eggløsning. Tenkte sannsynligheten for graviditet var utrolig liten, da vi har en IVF gutt på snart 3 år, som kom etter 5 forsøk. Men nå lyser testene positiv mot meg... Er det sannsynlig at jeg er gravid med flerlinger? Har helt angst for det. Hva hadde det å si at jeg ikke hadde blødning mellom letrozol i januar og den jeg tok nå? Huff, er virkelig redd jeg har tabbet meg ut. Enda vanskeligere er det nå i Korona-tider, da mange klinikker er stengt, det er begrensende åpningstider osv. Kan nevnes at jeg har tatt 5mg letrozol.

Kvinne 30
Svar

  

Nå kjenner jeg ikke alle graviditetstester, men er det ikke slik at det skal være to streker for en positiv test? Jeg ser bare en enkelt strek på ditt vedlegg.

Hvis du ikke har hatt blødning etter forrige Letrozol, så er det tegn på at du ikke fikk eggløsning på kuren.

Hvorfor er du spesielt redd for flerlinger? Risiko for flerlinger er mindre med Letrozol enn med andre behandlinger. Man kan ikke se på en test om det er flerlingegraviditet, og som sagt kan jeg ikke se at din test er positiv. 

Og jeg forstår ikke hvordan du kan ha ‘tabbet deg ut’?

Beklager, men jeg har ikke helt oppfattet din bekymring.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-