Primolut og Letrozol

Spørsmål

Har fått påvist PCOS. Nylig vært hos gyn og skal begynne på kur. Fått forskrevet Primolut 5 mg 2 tablett 3 ganger daglig i 4 dager. Ble fortalt at jeg vil få blødning 2-4 dager etter det og skal begynne med Letrozol som tas syklusdag 3-7 for så ny UL dag 10-12. Har lest litt på nett ad primolut kuren og ser at det kun står 1 tablett 3 ganger daglig, så blir litt redd for om det ikke stemmer det jeg har fått forskrevet? Tar også metformin 2 tablett av 500 mg, gjort dette i 3 måneder. Normal vektig. Er det greit å ta så mye som er forskrevet?

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Nå forteller du dessverre ikke om du har menstruasjoner eller ikke i det hele tatt. 

Den dose du har fått resept på med 6 om tabletter om dagen er for mye, men din lege har kanskje tenkt at man da kan nøyes med behandling i 4 dager og ikke i 10 dager som er vanlig?

Den vanlige dose er 1 tabl (5 mg)x 3 i 10 dager, og så begynne med Letrozol fra 3 dag etter start av blødning. De 10 dager med Primolut vil gi mest effektive avstøtning av livmorslimhinnen som så bygger seg opp når du begynner med Letrozol. Behandlingsvarighet er viktig og her er 10 dager bedre enn 4 dager.

Lykke til, vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-