Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klumper i underlivet

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 34 år som har pcos og har fått tre barn med ivf (siste graviditet var tvillinger). Etter siste graviditet har jeg fått menstruasjon uten medisiner en gang etter å ha vært helt amenstruell uten medisiner før. I ettertid har jeg vært oppmerksom på tegn, da vi ikke ønsker flere barn. Jeg har hatt smerter som likner på eggløsningssmerter på venstre side og eggehvite-liknende utflod, så jeg har tenkt jeg ville få ny blødning ca nå. Imidlertid opplever jeg å ha eggløsningssmerter igjen på samme side. Når jeg kjenner med fingrene utenpå magen på den siden, kjenner jeg flere små klumper langs eggstokken. De lar seg bevege. Når jeg strammer magen, får jeg en smerte som minner om «sting». Jeg har også merket en liten hard klump på cervix i forbindelse med å ha sjekket for tegn på kommende eggløsning. Jeg har lest om at det er relativt vanlig med polypper eller utvekster her og slått meg til ro med det. Nå som jeg kjenner klumpene i eggstokken (har ikke kjent dette før og de er ikke på andre siden), blir jeg mer urolig. I tillegg har jeg vært syk med influensa først for to uker siden og så igjen nå. Feber, vond hals, hodepine og vondt i kroppen. Mtp situasjonen i landet og at vi har vært hjemme hele tiden tror jeg ikke det er ny smitte, men en oppblussing igjen av sykdommen jeg hadde for to uker siden. Jeg ble testet for corona (mannen er helsepersonell og jeg er diabetiker type 1), negativ test. Nå er jeg redd disse tingene kan henge sammen. Tror du det vil være viktig å få sjekket dette opp eller er det vanlig å ha såpass store cyster ved pcos at de kan kjennes utenpå kroppen?

Kvinne 34
Svar

  

Jeg får ikke helt oversikt over dine menstruasjoner, men jeg oppfatter at du ikke fikk menstruasjon etter tegn som du oppfattet kunne være eggløsning? Du bør for en sikkerhets skyld ta en graviditetstest. 

Med hensyn til det du har kjent på livmorhalsen, så er ‘en klump’ ikke typisk funn ved polypp eller utvekster, men kan være en cyste (‘Naboti cyste’, som er en godartet cyste med slim).

Flere små klumper langs eggstokken lyder litt rart. Vanligvis kan man ikke kjenne eggstokkene ved å kjenne på magen, og de ‘cyster’ som finnes ved PCOS er så små (under 1 cm) at man ikke kjenner dem, bare ser dem på ultralyd. 

Unormale cyster på eggstokken er vanligvis en enkelt cyste på over 4-5 cm. Man skal være meget slank for å kunne kjenne den. Faste klumper i underlivet kan være muskelknuter på livmoren.

Jeg synes absolutt at du skal få utført en gynekologisk undersøkelse. Det er lav aktivitet hos leger inkl. gynekologer i disse tider, så du kan sikkert ganske raskt få en sjekk og få det avklart.

Vennlig hilsen Mette


PS klumper på venstre side av magen kan være avføringsklumper

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-