Tørr skjede til tross for østrogen?

Spørsmål

Mine plager i forbindelse med overgangsalder startet med stadig tilbakevendende uvi for ca 8 år siden. Har stort sett brukt østrogenpreparater etter den tid. Nå også pga sterke hetebølger både natt og dag. Har også brukt Hiprex men det hjalp ikke.

Nå bruker jeg Activelle og Vagifem 25 mikrogram 2 g pr uke. Har ikke hatt uvi på 2 måneder!!! Problemet mitt er at slimhinnen i skjeden kjennes sår, hudløs. Dette er ikk noe som kom da jeg begynte med stikkpillene i skjeden, men jeg hadde håpet at de skulle hjelpe litt.

Finns det noe annet enn glidekrem som kan avhjelpe dette? Et ellers godt seksualliv er betydelig redusert og jeg føler at noe viktig er tatt fra meg.

Mvh

Relevante sykdommer/medisiner: Har leddplager og tørre øyne. Har vært til en us for Sjøgren. Ingen objektive funn. Skal til ny us etter ett åe.

Kvinne, 55 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du bør først få undersøkt om du kan ha en infeksjon/betennelse i skjeden, gjerne med bakteriologisk undersøkelse (dyrkning). Er dette klarert, vil jeg foreslå daglig Ovesterin Crem i 2 uker, og der etter 3 ganger pr. uke. Blir det likevel ubehagelig med samleie, foreslår jeg bruk av en enkel olivenolje som glidemiddel (billigere - og bedre).
Du bør overveie å få et sterkere østrogenpreparat enn Activelle, kanskje Livial (selv om det er dobbelt så dyrt). Opplever du likevel hetetokter, kan Kliogest prøves, alternativt Climodien. God bedring - og lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn