Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i underlivet etter overgangsalder med kvalme

Spørsmål

Hei. JEg har siden i sommer hatt menslingnende smerter i nedre del av magen. Det kommer som små krampelignende tak og varer noen sekunder til noen minutter. På en skala fra 1-10 vil jeg si smerten er 3. Har også i perioder smerter som stråler ut i korsryggen. Var til vanlig sjekk hos gynekolog og hun nevnte ikke noe annet enn at alt var ok. Jeg sa heller ikke at jeg gikk med de smertene da jeg antok at det var magen den gang. Har tatt ultra av nyre, lever og der var alt ok. Har tatt blodprøver og avføringsprøve uten at jeg har fått noe tilbakemelding. Har slitt med kvalme i lang tid , men er bedre på dette nå. Aner ikke hva jeg bør spør legen om å få sjekket og vil heller ikke mase i tid og utide

Kvinne 60
Svar

Hei,


Det er viktig at du sier fra til gynekologen din om disse smertene. Menslignende smerter etter overgangsalder er som regel symptom på noe, og det bør utredes/forklares. Du sier ikke noe om at du har hatt blødninger fra vagina eller uvanlig utflod, vekttap, oppblåsthet eller andre ting annet enn kvalmen. Hvis du har hatt andre symptomer i tillegg må du også si fra om dem. Kvalme er et symptom, og du bør si fra om det i tillegg til magesmertene.

Du sier ikke om du har hatt endometriose før eller om du tar hormonbehandling nå, men det er også viktig informasjon.

Ting som kan gi menslignende smerter etter overgangsalder inkluderer blant annet endometriose, tarmproblemer, og tilstander i livmor eller eggstokker som knuter eller kreft. 

Gynekologen din vil antageligvis ta enten ultralyd eller andre typer røntgenbilder av underlivet ditt, og kanskje også andre typer prøver for å vurdere hva som skjer. Blodprøver er fint å ha tatt, men ofte kan vi ikke se på blodprøver om kvinner har gynekologiske problemer. 

Jeg ville ha ringt gynekologen og forklart hva du opplever og bedt om en time for en konsultasjon og undersøkelse. 


Mvh,


Nina Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-