Småblødninger med hormonspiral

Spørsmål

Hei, jeg er en kvinne på 46 år, jeg har brukt hormonspiral i 12-15 år, og har ikke hatt nevneverdige blødninger/menstruasjon i disse årene. Jeg har nå hatt småblødninger (rødt blod) to ganger på en mnd. Er i fast forhold. Ingen symptomer på overgangsalder. Har hatt en del magevondt i noen måneder nå, men har en mild grad av Ulcerøs kolitt og tenker at det kan komme av det. Har også hatt litt stress/utfordringer i det siste. Bør jeg sjekke opp disse blødningene? Eller kan jeg være på vei inn i overgangsalderen?

Svar

Hei.

De små vaginale blødningene du har hatt nå, kan ihvertfall ikke skyldes din ulcerøse colitt, det er det eneste som kan sies med sikkerhet her via nettet.

Det er stor grunn til å tenke i retning av en eller annen hormonell årsak til blødningene, f.eks. bivirkning hormonspiral eller begynnende overgangsalder, men det kan jeg heller forståelig nok ikke si noe sikkert om, uten blodprøver m.v.
Vaginale blødninger kan som kjent skyldes sykdom også, så jeg synes at du skal oppsøke lege nå, for å utelukke sykdom, og for å ta blodprøver for å se om det har hormonelle årsaker.

Ha det bra.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-