Overgangsalder

Spørsmål

hei

jeg er nå kommet i overgangsalder og lurer på om jeg kan bruke progynova. Jeg har moderat kronisk hepatitt c og er hiv positiv. Jeg skal begynne med hiv-medisiner om litt. Jeg lurer på om det er farlig med progynova når man har hepatitt eller om det påvirker hiv-medisinenes virkning.

MVH,

Julia

Kvinne, 50 år

Svar

Det at du er hiv-positiv og har en kronisk hepatitt C gjør nok at det vil være klokt å drøfte det med han/hun som er din lege i forhold til om du nå skal bruke Progynova. Progynova er et stoff som inneholder hormon som nedbrytes i leveren, og derfor kan det være kanskje lurt ikke å bruke dette når du har en kronisk hepatitt C. Derfor synes jeg nok det er lurt at din faste lege tar opp dette med deg.