Overgangsalder?

Spørsmål

Jeg fjenet livmoren for ca ett år siden. Det gikk bra. Men de siste ukene/ månedene har jeg hatt tiltagende smerter som ligner menssmerter. Vondt i rygg og eggstokker. De sister tre ukene har det vært konstant. Hver dag. I tillegg har jeg den siste uka hatt veldig ømme bryst.
Jeg har sjekket om det er syste i eggstokkene, men det er det ikke. Kan dette være tegn på overgangsalder? Kvinnene i min familie kommer ofte tidlig i overgangsalderen. I tillegg har flere på min mors side hatt brystkreft... Hva bør jeg gjøre?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det kan absolutt bety at du er i ferd med å komme i overgangsalderen. Hormonsvingningene blir kraftigere og symptomene kan passe med det. Imidlertid synes jeg at dette skal undersøkes, for å utelukke andre årsaker. Mammografi bør vurderes avhengig av om det er lenge siden sist. Om du ikke har vært hos gynekolog etter at smertene har blitt konstante, bør det også gjøres. Hormonprøver kan si noe om dette er overgangsalder eller andre forhold. Jeg ville ikke bekymret meg for dette, men det er lett å skylde på overgangsalder, og da kan man miste dyrebar tid

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-