Overgang cyste

Spørsmål

Jeg har en kvinne på 53 år som er kommet i overgangsalderen. Ferdig med mens for 6 år siden. Jeg har en vannsystem på eggstokken på ca 3 cm. Er gjevnlig på kontroll. Jeg sliter også med kronisk utmattelse. Etter samleie, blir jeg gjerne veldig utmattet og har ubehag i underlivet/nedre del av mage. Jeg blir akutt trøtt å må legge meg for å sove. Utmattelsen kan vare fra 2 til 3 dager. Kan systen påvirke hormonene i kroppen slik at jeg får denne utmattelsen?

Kvinne 53

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for spørsmål Jeg forstår du har problem med smerter, trøtthet og en cyste som du lurer på kan være årsaken til dine problemer. Du har hatt overgangsalder for ca 6 år siden, så dine hormoner er helt sikkert langt nede for østrogennivå. Dette påvirker mange ting som gjør at skjeden kan bli tørr, irritert og smertefull. Cysten har ingenting med dette gjøre Overgangsproblemer består i hetetokter, nedtrykt sinnsstemning, ubehag og andre ting. Dette kan behandles med for eksempel lokal østrogenbehandling. Noen ganger kan man også prøve å gi østrogener som tablett, plaster eller lignende.

Cysten høres helt ufarlig ut og det er noe man ser hos 15% av pasientene etter overgangsalder. Men den skal selvfølgelig kontrolleres som du har gjort. Snakk med din lege og prøve å få noe lokal østrogenbehandling, vagifem, eventuelt mer hvis det behøves. Jeg tror det vil hjelpe deg.

Håper du har fått svar på ditt spørsmål med vennlig hilsen Olav Istre

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-