Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Østrogenplaster som 'lang syklus' med sjeldne menstruasjoner

Spørsmål

Jeg fikk svar ang lengre perioder med bare østrogenplaster fra deg pga hjertehopp og pms med NETA,men ble litt usikker på de 2 ukene med Sequidot plaster..Om jeg forsto deg rett mente du at jeg skulle gå 2 uker på kun fase 2 plasteret der? Evt få meg Estradot plaster. Og bare bruke fase 2 Sequidot...eller kanskje spe på med Estradot når de fase 1 plastrene med Sequidot er oppbrukt i esken...Vil da gå som anbefalt ca 2-2,5 mndr med bare Sequidot fase 1/Estradot plaster...og bare bruke fase 2 Sequidot plasteret i 2 uker før tilbake på lang syklus.Høres dette rett ut? Takk tor mye god hjelp/info og raske svar.

Kvinne 52
Svar

  

Beklager at mitt svar ikke var helt klart, jeg prøver å tydeliggjøre det:


Uke 1-8: Estradot plaster 50 mikrogram i vanlig dose, 2 ganger per uke

Uke 9-10: De første plastrene fra Sequidot plaster (som svarer til Estradot 50 mikrogram) i vanlig dose, 2 ganger per uke

Uke 11-12: De siste plastre fra Sequidot (som inneholder både østradiol og noretisteron acetat)  i vanlig dose, 2 ganger per uke. Etter du er ferdig med disse plastrene og går videre med Estradot, så får du sannsynligvis blødning.


Et alternativ er:

Uke 1-10 Estradot 50 mikrogram i vanlig dose, 2 ganger per uke

Uke 11-12 Estalis plaster (samme innhold som i siste to uker av Sequidot) i vanlig dose, 2 ganger per uke

Dette alternativ er kanskje lettere å huske?


Prinsippet er at du fritt kan velge hvor lenge du vil bruke bare østradiol i form av Estradot eller de første plastre i Sequidot (2-10 uker), men du bør deretter få et kombinasjonsplaster (enten de siste i Sequidot eller Estalis.) for å rense ut livmorslimhinne med en blødning (noen får ikke blødning, men det er ikke et problem).

Er det nå helt klart? Lykke til.


Vennlig hilsen Mette


PS hvis du bruker 'lang syklus' over flere år, er det lurt å bli fulgt opp hos gynekolog. Likedan bør du ha en sjekk hvis det kommer blødning på Estradot-plastrene.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-