Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hjertesymptom eller overgangsalder?

Spørsmål

Går på Sequidot plaster og prøver lang syklus ca 10-12 uker østradiol og 14 dager med fase 2 etterpå..(ska over på Estradot når de er å få tak i.. så fase 2 med Sequidot for å utnytte alt i esken) Bytter plaster hver 3 døgn pga venter jeg til det 4. døgnet kommer plager tilbake. Nå har jeg hatt Sequidot fase 1 plaster i 2,5 døgn..og den fæle uroen er kommet tilbake for fullt nå i kveld uggen,og hjertehopp tendenser viser seg. Bør jeg da ha litt sterkere dose plaster når jeg ber om resept på Estradot plaster? 75 mikrog istedet for 50? For å få OA plagene vekk igjen? Pga kan ikke bytte plaster før i morgen tidlig.?

Kvinne 51
Svar

  

Du har flere ganger søkt råd om hormonbehandling. Det jeg husker var problemet ubehag når du hadde kombinasjon av østrogen og gestagen, men nå har du ubehag på plaster bare med østrogen og lurer på om du skal øke dosen.

Jeg ser nå at du også bruker betablokker. Du har altså et problem med hjerterytmen. Det skal ikke behandles med østrogen, men med ‘hjertemedisin’. Jeg synes ikke du skal fortsette med å eksperimentere med østrogen for hjertehopp og ‘uggen’ følelse. Du bør høre med din fastlege og evt. få en sjekk med EKG og evt. henvisning til hjertespesialist. Hvis fastlegen mener at dine plager er typiske overgangsalderplager, så bør du komme til en gynekolog som kan justere behandlingen hen ad veien. 

Jeg ville gjerne hjelpe deg, men vurderer at ditt problem ikke skal styres av en 'nettdoktor'. Jeg håper at du forstår?

Jeg håper du får den hjelp du har behov for.

Vennlig hilsen Mette