Hjertebank og østrogen

Spørsmål

Hei. Har ikke hetetokter så ikke derfor jeg har hjertebank,det er ekstraslag jeg har og i tillegg en følelse av at hjertet vrir seg/kramper seg.. mye arm bvegelser utløser ofte "anfall"(er utredet med ct cor i des 2016,ingen tette årer) Hjertehopp kommer enda, men er gabske redusert etter Novofem(om dette da ikke er tilfeldig)...Vil det gkomme mer når jeg går ned i styrke ved å begynne på Sequidot plaster istedet?Vil det forsvinne mer på eks Trisekvens pga det e mer østrogen? Min sexlyst er enda nesten fraværende,men har bare gått på hormoner i 3,5 uker Lurer og på div ang Progesteron krem. Vet mange bruker det og leser mye om at det er viktigt.

Kvinne 52
Svar

  

Man skal ikke bruke hormoner for hjertebank, det er helt klart, så derfor kan jeg ikke svare på spørsmålene om det vil forsvinne med de ulike produktene: Novofem, Trisekvens eller Sequidot. 

Hvis det dreier seg om sexlyst, så er det ikke lurt med østrogentabletter, da er plaster bedre, men jeg kan ikke se at du har behov for østrogen. Østrogentabletter fører til at noe av det testosteron du selv produserer blir inaktivt. Det skjer ikke med østrogenplaster.

I vitenskapelige studier har det ikke vært vist effekt av progesteronkrem. Progesteron er ikke viktig, det har en effekt på å forberede livmorslimhinnen til en graviditet, og det er jo ikke lenger aktuelt for deg. Progesteronkrem kan ikke brukes for å beskytte livmorslimhinnen mot uønsket bivirkning av østrogen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-