Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brystkreft og lokal østrogenbehandling

Spørsmål

Takker for hyggelig svar til meg (73år kløe og utflod) jeg glemte å skrive at jeg hadde fjernet et bryst for 10 år siden,fikk i stråling elle cellegift. Gynekologen som jeg var hos mente at jeg ikke skulle. bruke østrogen salve i underlivet,men aNDRE STIKKPILLER for utfloden. Det kommer utflod som er litt rosafarget,hun tok prøver fra skjeden som er analysert på sykehuset,fikk svar at de var normale,kan jeg slappe av fra dette eller bør det mere undersøkelser til.?

Kvinne 73
Svar

  

Ja, det med brystkreft er en viktig opplysning å ta med. Jeg mener at gynekologen er overforsiktig med ikke å anbefale østrogen.

 Det er bare kvinner med tidligere brystkreft og som får en spesiell behandling (aromatasehemmere) som ikke bør få lokalbehandling med østradiol (Vagifem), og det diskuteres om det er unødvendig forsiktighet. 

De legemidler som kan kjøpes uten resept, Ovesterin-produkter,  anses å være så svake at de kan brukes av alle. Så jeg synes at du skal forsøke de rådene som jeg tidligere har gitt deg. Behandling er jo ikke ‘livsnødvendig’, men du kan sikkert slippe den blodige utfloden. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-