Brystkreft og lokal østrogenbehandling

Spørsmål

Takker for hyggelig svar til meg (73år kløe og utflod) jeg glemte å skrive at jeg hadde fjernet et bryst for 10 år siden,fikk i stråling elle cellegift. Gynekologen som jeg var hos mente at jeg ikke skulle. bruke østrogen salve i underlivet,men aNDRE STIKKPILLER for utfloden. Det kommer utflod som er litt rosafarget,hun tok prøver fra skjeden som er analysert på sykehuset,fikk svar at de var normale,kan jeg slappe av fra dette eller bør det mere undersøkelser til.?

Kvinne 73

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Ja, det med brystkreft er en viktig opplysning å ta med. Jeg mener at gynekologen er overforsiktig med ikke å anbefale østrogen.

 Det er bare kvinner med tidligere brystkreft og som får en spesiell behandling (aromatasehemmere) som ikke bør få lokalbehandling med østradiol (Vagifem), og det diskuteres om det er unødvendig forsiktighet. 

De legemidler som kan kjøpes uten resept, Ovesterin-produkter,  anses å være så svake at de kan brukes av alle. Så jeg synes at du skal forsøke de rådene som jeg tidligere har gitt deg. Behandling er jo ikke ‘livsnødvendig’, men du kan sikkert slippe den blodige utfloden. 

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-