Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Avslutte hormonbehandling for klimakterieplager

Spørsmål

Hei. Jeg er 58 år gammel og bruker Estradot 25mg og Provera tabletter 10 stk hver 3. måned. Har brukt dette i snart et år. Tidligere har jeg brukt Eviana i 3-4 år. Jeg har nå ingen hetetokter, som var årsaken til at jeg startet med hormoner. Har i det siste fått litt ømme bryst, særlig det ene. Lurer på om dette er normalt. Lurer også på om jeg kan slutte med plaster og tabletter når som helst, eller om jeg bør følge et mønster. Tenker at jeg kanskje ikke trenger det lenger. Hvor lenge anbefales det å bruke hormoner, eller slutte?

Kvinne 58
Svar

  

Hvis du vil slutte med hormonbehandling, så bør det avsluttes med Proverakuren som jeg ville øke til 14 dagers behandling.

Dessverre får de fleste hetetoktene tilbake når de slutter med hormonbehandlingen. Du får se hvordan det går. Det er ikke fast grenser for hvor lenge man skal behandles, men det er lurt iblant å holde en pause og vurdere behovet.

Kombinasjonen av plaster og provera er en god behandling, men da du bare bruker Provera hver 3.måned, så vil jeg abefale deg å bruke dem i 14 dager.

Vennlig hilsen Mette