Avslutte hormonbehandling for klimakterieplager

Spørsmål

Hei. Jeg er 58 år gammel og bruker Estradot 25mg og Provera tabletter 10 stk hver 3. måned. Har brukt dette i snart et år. Tidligere har jeg brukt Eviana i 3-4 år. Jeg har nå ingen hetetokter, som var årsaken til at jeg startet med hormoner. Har i det siste fått litt ømme bryst, særlig det ene. Lurer på om dette er normalt. Lurer også på om jeg kan slutte med plaster og tabletter når som helst, eller om jeg bør følge et mønster. Tenker at jeg kanskje ikke trenger det lenger. Hvor lenge anbefales det å bruke hormoner, eller slutte?

Kvinne 58

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Hvis du vil slutte med hormonbehandling, så bør det avsluttes med Proverakuren som jeg ville øke til 14 dagers behandling.

Dessverre får de fleste hetetoktene tilbake når de slutter med hormonbehandlingen. Du får se hvordan det går. Det er ikke fast grenser for hvor lenge man skal behandles, men det er lurt iblant å holde en pause og vurdere behovet.

Kombinasjonen av plaster og provera er en god behandling, men da du bare bruker Provera hver 3.måned, så vil jeg abefale deg å bruke dem i 14 dager.

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-