Vondt i brystet

Spørsmål

Tidlig i sommer merket jeg noen plutselige stikkninger og ømhet i v bryst ( ingen kuler) m utstråling under v armhule samt noe nedoverpå v side. Disse har kommet og gått m varirende styrke siden. Jeg blir redd, noe som får hjertet til å slå fort. Forsvinner like plutselig som de kommer.Er slank og i relativt god form. Alltid trimmet på mosjonsnivå.Skjekket hjertet og alt i orden der. Mamografi sier;( tatt i sept.) Vanskelig vurderbare mammae. Intet patologisk funn,men tett parenchym. Hva menes? Bør jeg få tatt en ultralyd i tillegg? Takk for svar!

Kvinne, 44 år

Svar

Hei!

Beskrivelsen av mammografibildet slår bare fast at du har mye kjertelvev i brystene dine og at det er vanskelig å skulle skjelne ut forandringer i det tette vevet. Dette er vanlig hos yngre kvinner.

Stikninger og smerter er sjelden symptomer på brystkreft (for det er vel det du er engstelig for?). Hvis legen din ikke kan kjenne kuler i brystet ditt eller i armhulene, er det lite sannsynlig at man vil finne ytterligere forandringer på ultralyd. Imidlertid kan det ha en hensikt hvis du føler deg mer beroliget av en normal ultralydundersøkelse.

Som sagt er det sjelden brystkreft gir smerter eller stikninger i brystet og jeg tror nok det må være andre forklaringer på dette. Snakk med legen din om det er grunn til å gjøre ultralydundersøkelse i tillegg.