VIl aldri mer gå til lege eller GU

Spørsmål

Har vært til rutinemessig underlivsundersøkels,fordi det var flere år siden sist.Aldri hatt problemer eller sykdommer nedentil, så det var kun rutineundersøkelse fordi jeg "måtte, pga lenge siden sist".Har selvsagt gjort dette mange ganger før,sikkert 15-20.
Det er ubehagelig, men har aldri vært vondt,tidligere.Kreftprøve føles som en negl som skraper,ikke vondt.
Denne gang føltes det om jeg ble spiddet, eller noe enda verre, med en fryktelig spiss gjenstand, langt oppi livmoren.
Har ikke født barn.Det var en ordinær undrsøkelse. Det ble ikke udnersøkt noe serligmanuelt,noe jeg kommenterte.stikkingen varte sikkert et minutt, mye lenger enn en kreftprøve ville tatt, og jeg kommenterte den grusomme smerten, mens det stod på.
Legen svarte at jeg hadde "betennelse" men la staks til at det var noe alle kvinner hadde,anvhengig av syklus, og at det IKKE skulle behandles.Hørtes rart, og hadde iallfall ikke noe med den smerten å gjøre.Dessuten hadde hun hansker og ikke udnersøkt meg,så hvordan visst hun om en evt betelnnelse? Jeg har ingen betennelse. Etterpå blødde jeg og hun ba meg ta på truseinlegg pga blødningen.
Jeg sa at jeg aldri hadde blødd tidligere,
men hun sa at det var helt normalt å blø, av underslivsundersøkesle, alle gjorde det sa hun. Synes det hele var uhyggelig og er veldig redd.Vil ikke kontakte henne hun har gitt sine svar,som jeg mener var løgn. Derfor er jeg mistenksom.Har hatt ubehag i eggstokkene etterpå, alt føles annerledes.Snakket med venninner og en tidligere lege som alle synes dette er unormalt og uhyggelig.Det er umulig å forklare det som sjedde ut fra det som normalt skjer, mener jeg.
Det skjedde noe helt annet.
Vet ikke hva jeg skal gjøre.Svært takknemlig for snarlig svar.
Vil aldri mer gå til lege.

Medisiner: Diane,Tyroksin, Napren ved mens.

Kvinne, 34 år

Svar

Hei!

Underlivsundersøkelsen din var helt tydelig en svært ubehagelig opplevelse! Det er synd, fordi som regel er denne undersøkelsen ikke smertefull eller så ubehagelig som du beskriver. Dessuten må du jo ha underlivsundersøkelser også senere i livet og da er det dumt at du har så negative assosiasjoner til undersøkelsen. Som du sier har det jo helle rikke vært så ubehagelig tidligere.

Det er ikke så lett å vite hva legen mente med "betennelse" som ikke skulle behandles. Man kan nok slå fast om det foreligger betennelse eller forandringer uten å ha undersøkt manuelt (med fingrene), men du fikk selvfølgelig alt for lite informasjon. Det er selvfølgelig ikke riktig at alle blør etter en GU, men mange blør noen dråper etter celleprøven. Noen blør ingenting.

Jeg tror ikke legen har gjort noe galt eller noe uetisk under undersøkelsen, men av en eller annen grunn har hun ikke vært forsiktig nok og det har gjort vondt for deg. I tillegg har hun gitt deg alt for dårlig informasjon.
Hvis du ikke ønsker å gå til henne mer på grunn av det som har skjedd har jeg selvsagt forståelse for det, men det er også mulig å konfrontere henne med det som har skjedd og be om ordentlig informasjon.

Håper likevel at du vil tørre å gå til lege igjen.