Vasking av underlivet

Spørsmål

Er litt usikker angående vasking av underlivet. Bruker spesiell såpe hver gang jeg dusjer (ca. annenhver dag) og oftere under mens. Men hvor ofte bør en vaske underlivet? Og konkret hvordan vaske det uten en stor "operasjon", gjøre det mest lettvint m andre ord. H lest div. bøker, artikler osv. men får egentlig ikke konkrete svar annet enn å vere påpasselig m vasking. Er takknemlig for svar! :)

Kvinne, 16 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er lurt av deg å bruke spesiell såpe når du vasker deg nedentil. Det e fordi huden i området er så sensitiv at vanlige såper kan få huden til å vbli sår og irritert.
Det er egentlig ikke nødvendig å bruke såpe i det hele tatt, rent vann er nok.

Mange kvinner føler at de vil gjøre "ordentlig rent" og skyller vann i skjeden når de dusjer. dette virker ofte mot sin hensikt: Kvinner som gjør dette har faktisk lettere for å få sopp og infeksjoner enn de som ikke skyller skjeden. du kan lese mer om dette ved å klikke på linken oppe til høyre.

Jeg vet ikke om det finnes noen anbefaling på hvor ofte man bør vaske seg i underlivet, det går mer på følelsen av å være ren enn helsemessige årsaker tror jeg. Når du har mens vil jeg tro at det er lurt å vaske seg hver dag.